Slide

Stiri: Agricultura

Aquila preia Parmafood Group

Preluarea Moldova Farming, aprobată de Consiliul Concurenței

10.06.2019

Preluarea Moldova Farming. Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat preluarea Moldova Farming SRL de către PIF Industrial SRL și Comfert Agricultura SRL. Instituția precizează ă în urma acestei tranzacții concurența de pe piața din România nu este afectată.

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care PIF Industrial SRL, împreună cu Comfert Agricultura SRL, preiau compania Moldova Farming SRL și, implicit, companiile Rural Capital Doi SRL şi Extra Land SRL”, a anunțat autoritatea de concurență într-un comunicat de presă.

Preluarea Moldova Farming. PIF Industrial

PIF Industrial SRL are ca obiect principal de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management și face parte din grupul Dedeman. Compania este controlat de fraţii Pavăl.

Preluarea Moldova Farming. Comfert Agricultura

Comfert Agricultura SRL are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Compania face parte din grupul Comfert, deţinut de familia Grigoriu. La ora actuală, aceasta realizează venituri din închirierea activelor deţinute.

Moldova Farming

Moldova Farming SRL este o companie controlată de Comfert Agricultura SRL şi are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

Preluarea Moldova Farming. Rural Capital Doi SRL şi Extra Land SRL

Rural Capital Doi SRL şi Extra Land SRL sunt controlate de către Moldova Farming SRL şi au ca obiect principal de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Consiliul Concurenței a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia. Așadar, nu se poate vorbi de crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Citește și Licitație 5G România. Decizia luată de ANCOM