Stiri: Companii

Melinda-Impex preia companiile Dennymona MG şi Arnew DEN

Preluarea Philoro, aprobată de Consiliul Concurenței

24.03.2024

Preluarea Philoro. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesellschaft (Invest AG) și Rudolf Brenner Holding GMBH (RBH) intenționează să preia compania Philoro Holding GMBH, prin intermediul Kultas Beteiligungs GmbH, societate creată pentru această operațiune.

Activitatea companiilor

Invest AG, din Austria, achiziționează, gestionează și vinde investiții temporare în companii mijlocii care dezvoltă, produc sau distribuie produse sau servicii, preia gestionarea altor companii existente și a celor care urmează să fie înființate în Austria și în străinătate și care furnizează servicii auxiliare legate de afaceri, inclusiv consultanță în afaceri și prestează servicii în domeniul consultanței în afaceri. Invest AG are trei filiale în România și mai multe companii în portofoliu care activează pe piața locală.

RBH este o societate de tip holding, din Austria, controlată de Rudolf Brenner, ce nu este activă din punct de vedere operațional.

Philoro Holding GmbH și subsidiarele sale sunt active pe piața de comercializare a metalelor prețioase, fiind prezentă în România prin intermediul unei subsidiare.

Preluarea Philoro. Analiza efectuată de Consiliul Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Previziuni iBanFirst: Economia României va crește cu 2,7%, iar inflația va ajunge la 5%