Stiri: Stiri

Preluarea Real de către Auchan, autorizată de Consiliul Concurenței

31.07.2013

Preluarea hipermarketurilor Real de către Auchan România a fost aprobată de către Consiliul Concurenței. Astfel, Auchan are undă verde pentru achiziționarea celor 20 de magazine Real.

Cea mai importantă condiție pentru realizarea tranzacției dintre cele două brand-uri se leagă de respectarea unor angajamente asumate în mod voluntar de părțile implicate pentru două piețe relevante atât pentru Auchan cât și pentru Real, fiind vorba de Craiova și Târgu Mureș, notează Income Magazine.

Totodată, după achiziționare Auchan a luat angajamentul de a nu majora prețurile produselor cu mai mult de 5 procente față de media tarifelor practicate pe produse din alte magazine ale rețelei pentru o perioadă de 3 ani, mai precizează sursa citată.

„Consumatorii au posibilităţi reale de alegere în majoritatea zonelor geografice analizate. În plus, angajamentele asumate de părţi asigură o funcţionare corectă a  acestor pieţe şi pe viitor. Pe majoritatea pieţelor analizate au avut loc deschideri de noi magazine şi nu există bariere semnificative care să influenţeze intrarea pe piaţa de retail din România”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei, conform Income Magazine.

Totodată, după efectuarea tranzacției Auchan și-a luat angajamentul de a nu deschide noi magazine pe cele două piețe pentru o perioadă de 5 ani. După analiza efectuată de către Consiliul Concurenței și respectarea condițiilor impuse de această autoritate tranzacția Auchan-Real ar urma să intre în aplicare în cel mai scurt timp posibil.

Sursă: Income Magazine