Stiri: Companii

Saint Gobain vrea sa preia Duraziv

Preluarea Verla, autorizată de Consiliul Concurenţei. Cine este noul proprietar?

18.09.2018

Preluarea Verla de către Antalis a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Anunţul a fost făcut marţi, într-un comunicat de presă al instituţiei. Astfel, Consiliul Concurenţei a precizat că operaţiunea prin care Antalis SA Bucureşti preia Verla SRL Cluj-Napoca respectă legile naţionale ale concurenţei.

Autoritatea de Concurenţă a evaluat această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal.

Preluarea Verla: Cine este noul proprietar?

Antalis SA, noul proprietar al Verla SRL, este deținută indirect de Sequana Franța.

Compania activează, în principal, în domeniul vânzării de produse din hârtie, ambalaje, produse de comunicare vizuală, precum și servicii orientate către clienții finali.

Preluarea Verla: Domeniul de activitate al companiei din Cluj-Napoca

Verla SRL îşi desfăşoară activitatea în domeniul comunicării vizuale. Compania oferă şi servicii auxiliare și echipamente conexe.

Firma din sectorul comunicării vizate deține două puncte de vânzare cu amănuntul a produselor în Cluj-Napoca.

Preluarea Verla nu ridică obstacole semnificative

În urma analizei realizate de Consiliul Concurenţei, instituţa a constatat că preluarea nu ridică obstacole semnificative în ceea ce priveşte concurenţa efectivă pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia. Astfel, în urma tranzacţiei, nu se crează sau consolidează o poziţie dominantă pe piaţa în care cele două companii îşi desfăşoară activitatea.

Decizia privind preluarea Verla urmează să fie publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei. Vor fi însă eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

Preluarea Verla, o concentrare economică

În luna august a anului curent, Consiliul Concurenţei anunţa că analizează preluarea Verla de către Antalis în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996). La acea dată, autoritatea de concurenţă anunţa că această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

Aşadar, s-a considerat că preluarea Verla intră sub controlul Consiliului Concurenţei, având nevoie de o autorizare.

Citeşte şi Preluarea Bank Leumi, analizată de Consiliul Concurenţei. Anunţul făcut de autoritate