Preluarea Webhelp 2019

GBL a început negocierile pentru preluarea Webhelp

12.07.2019

Preluarea Webhelp 2019. GLB (Groupe Bruxelles Lambert) intră în negocieri exclusive pentru achiziționarea Webhelp Group. Așadar, GLB a anunțat pe 9 iulie că a demarat negocierile exclusive pentru preluarea unui pachet majoritar de acțiuni ale grupului Webhelp, alături de acționarii și co-fondatorii Webhelp, Olivier Duha și Frédéric Jousset, care își vor păstra rolul de directori executivi fondatori, și echipa de management actuală.

Preluarea Webhelp 2019. Unul din liderii globali în furnizarea de servicii de management

Fondat în 2000, Webhelp este în prezent unul dintre liderii globali în furnizarea de servicii de management a relației cu clienții și de BPO (business process outsourcing).

După preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către KKR, realizată în 2015, grupul Webhelp și-a dublat talia și și-a fixat ca obiectiv realizarea unei cifre de afaceri de 1,5 milioane de euro în anul 2019.

Preluarea Webhelp 2019. Soluții inovative

Agenția dezvoltă soluții inovative pe baza sinergiilor între serviciile de consultanță, tehnice și omnicanal. Per total, compania deține 50.000 de angajați ai săi. Aceștia își desfașoară activitatea în 36 de țări. Performanța Webhelp este rezultatul unei strategii de dezvoltare organică și externă, pe care GBL dorește să o mențină și să o accelereze în colaborare cu cei doi co-fondatori și cu echipa de management.

Preluarea Webhelp 2019. Valoarea de piață

Mai exact, GBL va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al Webhelp, compania având o valoare de 2.4 miliarde euro.

Se așteaptă ca documentația legală să fie semnată la începutul lunii august pentru încheierea tranzacției. Acest lucru se va realiza după obținerea avizelor necesare, în cursul celui de-al patrulea trimestru din 2019.

Preluarea Webhelp 2019. Ce spune conducerea GBL?

”Suntem încântați să devenim partenerii lui Oliver Duha, lui Frédéric Jousset și ai echipei de management pentru a continua dezvoltarea de succes a Webhelp, și să susținem evoluția Grupului de la Campion European la Lider Global. Această tranzacție este în concordanță cu obiectivul anunțat al GBL de a-și crește portofoliul de active cu capital privat”, a declarat Ian Gallienne, CEO-ul GBL.

Citește și Cât de sănătoși sunt peștii sălbatici care se găsesc în magazinele din România?

 

 

 

Citiți și despre: