Stiri: IT&C

premergator bebelusi

Motivul pentru care medicii consideră că premergătoarele pentru bebeluşi ar trebui interzise

20.09.2018

Medicii din America consideră că premergătoarele pentru bebeluşi ar trebui interzise. Motivul este simplu: acestea încă reprezintă o cauză majoră de rănire a copiilor. Peste 200.000 de bebeluşi au ajuns, în Statele Unite, la Urgenţe din cauza premergătoarele, între anii 1990 şi 2014.

Premergător bebeluşi: Ce spune Academia Americană de Pediatrie?

În plus, Academia Americană de Pediatrie spune că premergătoarele pentru bebeluşi nu au beneficii în ceea ce priveşte ajutarea copiilor la mers și ar trebui să fie interzise.

Conform unui studiu publicat în revista Pediatrics, în perioada menţionată mai sus, 230.676 de copii americani au ajuns la spital din cauza leziunilor apărute în urma folosirii premergătoarelor.

Premergător bebeluşi: Situații periculoase

Premergătoarele sunt folosite de copii care au o vârstă de la 5 luni până la un an şi trei luni. Şi, întrucât acestea au roți, dau o mobilitate sporită bebeluşilor care încă învață să meargă. Acest lucru îi expune la situații potențial periculoase.

Medicii pediatri spun că cele mai grave leziuni apar atunci când bebeluşii cad pe scări. De asemenea, premergătoarele pentru bebeluşi le permit micuţilor să ajungă la obiecte periculoase, precum cuţite sau alte obiecte ascuţite, la substanţe de uz casnic periculoase și la suprafețe fierbinţi, precum ușa cuptorului sau un fier de călcat.

Plecând de la datele medicale obţinute de la peste 100 de spitale din SUA, medicii au ajuns la concluzia că premergătoarele rămân o sursă importantă de rănire în cazul copiilor.

Premergător bebeluşi: Niciun beneficiu

„Considerăm că premergătoarele sunt periculoase, nu aduc niciun beneficiu şi nu ar trebui să fie vândute în Statele Unite”, a declarat Dr. Benjamin Hoffman, din cadrul Academiei Americane de Pediatrie.

Conform acestuia, premergătoarele pentru bebeluşi sunt interzise în Canada, încă din anul 2004.

Medicii mai spun că premergătorul nu aduce niciun beneficiu. Deşi părinţii au tendinţa de a crede că îi ajută pe copii să înveţe să meargă, de fapt, nu este aşa. În plus, folosirea premergătorului poate chiar întârzia deplasărea bebeluşilor pe cont propriu.

Aşadar, când vine vorba de premergătoare pentru bebeluşi, sfatul Asociaţiei Americane de Pediatrie e simplu: „Scăpaţi de ele”.

Citeşte şi Un prânz sănătos la serviciu, beneficiul extrasalarial dorit de tot mai mulţi angajaţi