Stiri: Finante

UniCredit Bank

Premieră pe piaţa bancară: UniCredit a emis primul BPO din România

05.07.2016

Premieră pe piaţa bancară din România: UniCredit a emis cu succes primul Angajament Bancar de Plată (Bank Payment Obligation – BPO) realizat vreodată pe piaţa din România, pentru decontarea unei operaţiuni comerciale între Adiss SE, una dintre principalele companii locale din domeniul tratării apelor uzate orăşeneşti şi industriale, şi furnizorul său, compania germană Huber SE, unul dintre cei mai importanţi producători de instalaţii industriale pentru tratarea apei, a apelor uzate şi a nămolurilor.

“Suntem foarte mândri să fi emis primul Angajament Bancar de Plată (BPO) în România, pentru că acest lucru subliniază o dată în plus poziţia noastră de lideri în digitalizare în tranzacţiile bancare. Prin BPO, putem oferi clienţilor noştri companii o soluţie care combină procesarea automată a decontărilor cu un management de cost atent, plăţi prompte şi opţiuni financiare pentru vânzător. Suntem în avangarda acestui segment, în condiţiile în care am fost şi prima bancă ce a procesat Angajamentul Bancar de Plată în Germania şi Italia, şi ne pregătim acum pentru mai multe pieţe”, spune Gianfranco Bisagni, Director adjunct Corporate & Investment Banking (CIB) în cadrul grupului UniCredit.

Angajamentul Bancar de Plată („Bank Payment Obligation”) este un angajament irevocabil şi autonom asumat de către o bancă, în general banca principală a unui importator, de a plăti la cerere sau la maturitate o anumită sumă de bani către banca exportatorului, după compararea electronică a anumitor date preagreate de către părţi.

“Acest Angajament Bancar de Plată este primul încheiat vreodată de către o bancă din grupul UniCredit în Europa Centrală şi de Est (CEE). Este un reper important pentru UniCredit, în condiţiile în care suntem interesaţi să extindem disponibilitatea decontărilor de comerţ sigure şi eficiente peste tot în regiunea central şi est europeană şi dincolo de aceasta”, a declarat Enrico Minniti, Head of Central & Eastern Europe Corporate & Investment Banking (CEE CIB) în cadrul UniCredit.

În plus, în februarie 2015, UniCredit a finalizat cu succes prima tranzacţie BPO desfăşurată vreodată în Italia, între SPIG S.p.A., o companie lider în domeniul producerii de sisteme de răcire industriale şi unul dintre furnizorii săi din Germania.

În urmă cu câteva săptămâni, publicaţia Global Finance a desemnat UniCredit “Inovator în trade finance în 2016” pentru platforma sa complet digitalizată pentru execuţia BPO.