Stiri: IT&C

Premieră pe piața cloud din România. Cine va distribui în ţara noastră programul Microsoft CSP?

22.10.2015

Premieră pe piaţa cloud din România: Network One Distribution este primul partener al Microsoft care implementează în ţara noastră modelul de licențiere Cloud Solution Provider (CSP). Prin acest program, compania furnizează soluții complete și acces direct clienților către serviciile Microsoft Cloud: Office 365, Enterprise Mobility Suite, Dynamics CRM, Azure, Project, Visio.

Astfel, pe lângă extinderea oportunităților de afaceri, un avantaj pentru partenerii NOD este reprezentat  posibilitatea de a crea practici de administrare a serviciilor împachetând orice soluții cloud Microsoft cu propriile servicii de implementare într-o singură factură lunară pentru clienți, aducând astfel un plus de valoare în relația cu aceștia.

“În prezent observăm un interes major al pieței din România pentru soluțiile din pachetul Microsoft Office 365 și pentru soluțiile de DataCenter ca serviciu, Azure. Începând cu 2013, datele noastre indică o creștere accelerată a trendului de adopție a soluțiilor cloud, cu peste 300% de la un an la altul. Majoritatea deciziilor de migrare către soluțiile Microsoft Cloud se bazează pe necesitatea de optimizare a costurilor în zona de IT, pe flexibilitate în licențiere și lucrul într-un mediu integrat de productivitate destinat companiilor”, a afirmat Oana Barbu, Chief Commercial Officer Network One Distribution.

Acesta a mai spus că NOD răspunde astfel nevoilor partenerilor cu o platformă de distribuție a soluțiilor software livrabile ca serviciu (SaaS- Software as a Service) multi-vendor, platformă care permite vânzarea de multiple subscripții (abonamente) către același client, în regim de plată lunară, precum și posibilitatea de acordare a suportului către client, prin facilitățile de administrare a diverselor setări personalizate, iar întregul proces este gestionat de către partenerii noștri.

„Beneficiile pentru business-ul partenerilor și clienților finali sunt certe: investiții minime, implementare rapidă, amortizare imediată”, a continuat Oana Barbu.

De asemenea, Gabriela Matei, Director Commercial Microsoft Romania, a declarat că Network One Distribution este unul dintre primii parteneri ai companiei care au înțeles cât de important este acest context al migrării industriei către soluții cloud pentru crearea de diferențiere și avantaj competitiv.

„De altfel, la conferința internațională dedicată partenerilor Microsoft desfășurată în luna iulie în SUA, NOD a fost declarat partenerul anului pentru Microsoft România ca recunoaștere pentru viziune, implicare și aliniere cu strategia Microsoft. Această distincție vine ca recunoaștere a performanțelor deosebite obținute de acesta în dezvoltarea pieței de soluții cloud din România printr-un program exhaustiv de formare a competențelor de cloud pentru cei peste 3.000 de parteneri ai săi”, a mai precizat reprezentatul Microsoft în România.