Stiri: Agricultura

Carnea de vita Angus

Premieră pentru zootehnia din România, în cadrul târgului Agraria 2017

02.03.2017

În premieră pentru zootehnia din ţara noastră, anul acesta în cadrul târgului Agraria organizat la Jucu în perioada 6-9 aprilie, va avea loc prima licitație de bovine de carne Angus. Față de edițiile precedente ale târgului, în 2017 vor avea loc o serie de evenimente ce vor surprinde, atât prin prezentări de specialitate pentru carnea de vită premium, cât și prin informații privind profitabilitatea unei afaceri integrate, axată pe creșterea rasei Angus în România.

Licitația reprezintă evenimentul principal din această serie, precum şi elementul de noutate și interes al fermierilor români.

Organizatorul acestei licitații – Asociația Aberdeen Angus Romania – vine cu ceva deosebit atât în întâmpinarea iubitorilor de carne de vită cât și a celor care vor să își dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus.

Prima zi de focus este 7 aprilie, care se va desfășura în cadrul temei „Angus, secretul unei afaceri de succes”, vine în atenția fermierilor cu o paradă a bovinelor care vor fi prezentate în ring. Va fi o comisie specializată, formată din experți naționali și internaționali care va evalua calitățile genetice ale fiecărui animal.

În urma notării animalelor se va face un clasament, în baza căruia se va desemna cea mai frumoasă vițea și cel mai frumos taur din punct de vedere al potențialului genetic.

Competiția se anunță a fi una strânsă dacă ținem cont că vor fi expuse bovine dintre cele mai frumoase exemplare din cele mai performante ferme de Angus din România.

Ziua va continua cu demonstrații de bune practici în fermă, practici utile pentru toți crescătorii de bovine de carne care își doresc o fermă performantă și mai ales profitabilă. Se vor exemplifica în ring activități necesare într-o fermă Angus cu explicații adiacente.

Sâmbătă, 8 aprilie, va începe în cadrul târgului cu cele mai importante informații despre dezvoltarea zootehniei în România, strategii și planuri oferite de Agenția Națională de Ameliorare pentru Zootehnie și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. După aceea, doi invitați speciali vor vorbi, pe de o parte despre dezvoltarea rasei în România, trecut – prezent și viitor cu accent pe importanța unei genetici corecte într-un business cu Angus.

Tot sâmbătă va avea loc și momentul cheie al întregului concept: mult așteptata licitație de bovine Angus, în cadrul căreia se vor licita bovinele din cadrul expoziției. La ora 11:30 se va deschide oficial licitația, iar moderatorul de licitație va începe prezentarea succesivă a animalelor în ring.

Asociația Aberdeen Angus România este prima asociație din ţara noastră acreditată pentru Controlul Oficial al Performanțelor și pentru conducere și menținerea Registrului Genealogic al rasei Angus. În prezent avem peste 420 de membri care cresc peste 17.000 de bovine Angus rasă curată și peste 2.000 de metiși cu rasa Angus.