Stiri: Energie

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, chemaţi la Palatul Cotroceni

10.01.2017

Președintele României, Klaus Iohannis, cere Guvernului să explice modul în care va gestiona efectele măsurilor adoptate săptămâna trecută și modul în care aceste măsuri vor avea un impact bugetar, a afirmat într-o conferinţă de presă purtătorului de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi.

În acest context, Președintele României avut o discuție telefonică cu Premierul Sorin Grindeanu, discuție în cadrul căreia l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare.
Această întâlnire va avea loc miercuri după-amiază. La discuție va participa și Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan.

Președintele României vrea să afle, direct de la Premier, care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anul 2017. Este o discuție necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestor măsuri și efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei.

„În acest context, vreau să precizez și faptul că a mai existat un subiect de discuție, în acest dialog telefonic, în contextul valului de vreme rea, și anume situația la nivelul întregii țări. Președintele a cerut și a primit informații despre modul în care au acționat autoritățile în această perioadă”, a afirmat Mădălina Dobrovolschi.