Stiri: Agricultura

Focare pesta porcina africana

Premium Pork vrea să preia patru firme. Ce anunţ a făcut Consiliul Concurenţei?

03.02.2021

Premium Pork. Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacția prin care Premium Pork Commercial SRL intenționează să preia activitățile desfășurate de Danbred Argeș SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL și Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducției, îngrășării și vânzării porcinelor către abatoare.

Premium Pork. Domeniu de activitate

Premium Pork Commercial SRL face parte din grupul Premium Pork, a cărui activitate principală în România este creșterea suinelor în vederea vânzării acestora pentru abatorizare.

Activele ce urmează a fi preluate constau într-o fermă de reproducție și 4 ferme de îngrășare.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Premium Pork. Compabilitatea cu mediul concurenţei

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După aceea, autoritatea va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Având o capacitate de producție de peste 600.000 de porci, Premium Porc Group este unul dintre cei mai mai mari producători de carne de porc din România.

Misiunea companiei este reprezentată de dezvoltarea producției de porcine, prin cunoştinte de specialitate, expertiză şi eficienţă financiară, în ţări selectate pentru condiţiile de piaţă atractive.

Citeşte şi Înmatriculări auto ianuarie 2021. Creştere de 46,8%