Declaratia 112

ANAF are un nou președinte. Cine este Mihaela Triculescu?

04.01.2019

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – ANAF are un nou președinte. Această funcție a fost preluată de Mihaela Triculescu. Premierul Viorica Dăncilă a semnat joi decizia de numire a acesteia în funcția de șef al ANAF.

Mihaela Triculescu este economist cu peste 19 ani de experienţă în mediul privat.

Noul președinte al ANAF va avea rang de secretar de stat.

Președinte ANAF. Propunerea a fost făcută de ministrul de Finanțe

Desemnarea Mihaelei Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experienţă. În ultimii trei ani a fost practician în insolvenţă. Aceasta a asigurat managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii.

Președinte ANAF. Ce experiență deține Mihaela Triculescu?

Noul preşedinte ANAF este licenţiat în economie şi absolvent al studiilor de master disciplina „Analiză diagnostic şi evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Decizia de numire va intra în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

Fostul șef al ANAF a fost demis

Mihaela Triculescu a fost numită președinte al Agenției Naţionale de Administrare Fiscală după ce Ionuț Mișa, fostul șef ANAF, a fost demis de Guvern, la propunerea ministrului de Finanțe.

ANAF este un organ de specialitate al administrației publice centrale din țara noastră. Instituția a fost înființată la data de 1 octombrie 2003 și se află în subordinea Ministerului Finanțelor Publice.

Instituția a devenit operațională începând cu ianuarie 2004, dobândind calitatea de instituție cu personalitate juridică proprie, prin desprinderea direcțiilor cu atribuții în administrarea veniturilor statului din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Agenția Națională de Administrare Fiscală are rolul de a asigura resursele pentru cheltuielile publice ale statului prin colectarea și administrarea eficace și eficientă a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Citește și România are nevoie de o strategie pe termen lung

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “ANAF are un nou președinte. Cine este Mihaela Triculescu?

  1. Pingback: Dendrio a finalizat preluarea Crescendo | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.