Stiri: Companii

Presedinte executiv Erste Asset Management Romania

Erste Asset Management Romania are un nou președinte executiv

21.10.2019

Președinte executiv Erste Asset Management Romania. Horia Braun-Erdei a fost numit în funcția de președinte executiv (CEO) al Erste Asset Management Romania. Horia Braun-Erdei (42 de ani) este un profesionist experimentat în managementul investițiilor.

Președinte executiv Erste Asset Management Romania. Experiența profesională

Noul CEO are o carieră de 17 ani în industria financiară, din care 10 pe segmentul de administrare a fondurilor. Acesta a ocupat de-a lungul timpului funcții de conducere în România și în Europa Centrală și de Est.

La ora actuală, acesta este economist-șef al Băncii Comerciale Române.

Horia Braun-Erdei a fost autorizat ca membru al Consiliului de Supraveghere al EAM România din februarie 2019.

Dragoș Neacșu, până de curând CEO al Erste Asset Management România, se va dedica unor planuri personale.

Ce spune conducerea companiei?

“Am dori să îi mulțumim lui Dragos Neacșu pentru realizările și dăruirea arătate la Erste Asset Management România și îi urăm tot ce este mai bun în cariera sa viitoare. Sunt convins că venirea lui Horia Braun-Erdei de la BCR, partenerul nostru principal în România, ne-a adus în echipă o persoană cu capacități puternice de management și o viziune strategică clară pentru managementul activelor din România. Horia se va asigura că EAM România își va păstra drumul său de succes”, a declarat Heinz Bednar, CEO Erste Asset Management.

Președinte executiv Erste Asset Management Romania. Numirea este condiționată de ASF

Schimbarea este programată pentru 1 noiembrie. Totuși, numirea este condiționată de autorizarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

Citește și Patinoarul Țiriac-Telekom Arena își redeschide porțile. Programul complet