Stiri: Economie

Preşedintele ANAP participă la PRIA Public Procurement

06.10.2017

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), Bogdan Puşcaş, participă la conferința PRIA Public Procurement, eveniment ce are loc pe 8 noiembrie 2017.  PRIA Public Procurement este o conferinţă complexă în cadrul căruia se vor dezbate cele mai importante subiecte legate de Strategia Națională în Domeniul Achizițiilor Publice în 8 noiembrie 2017.

În cadrul PRIA Public Procurement se va discuta despre Strategia Națională în Domeniul Achizițiilor Publice, măsurile și noutățile legislative pe care le are în vedere Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională pentru Achiziții Publice în vederea stimulării mediului de business.

„Vom discuta despre achizitiile publice în sectoare precum: construcții, IT&C, energie, mediu, sanatate și farma, auto, asigurari, financiar-bancar și nu numai”, a afirmat organizatorii evenimentului.

Strategia Națională în Domeniul Achizițiilor Publice reprezintă un document pentru reformarea sistemului național de achiziții publice în perioada 2015-2020. Dezvoltarea strategiei este o etapă crucială în vederea reformării sistemului românesc de achiziții publice, deoarece stabilește o viziune comună, într-un moment cheie, în care noile directive în domeniu propun statelor membre trecerea la o noua paradigmă, în contextul în care achizițiile publice devin instrumentul principal de deblocare a creșterii economice la nivel european.

„În consecință, achizițiile publice dau măsura bunei guvernanțe întrucât reglementează modul de cheltuire a banului public și trebuie să asigure accesul neîngrădit al operatorilor economici. De asemenea, vom afla care sunt propunerile și sugestiile mediului de afaceri, dar și ale camerelor de comerț, privind aceste modificări. Toate acestea sunt extrem de importante pentru președinți, directori generali, directori financiari, directori juridici, directori de dezvoltare și pentru antreprenori, pentru planificările riguroase ale mediului de business”, au explicat organizatorii conferinţei.

Lectorii invitați sunt: Bogdan PUŞCAŞ – Preşedinte Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP); Bogdan CHIRIȚOIU– Preşedinte, Consiliul Concurenței; Marcel Bogdan PANDELICĂ – Preşedinte, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC); Cristian ERBAȘU – Președinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); Robert Sorin NEGOIȚĂ – Președinte Asociația Municiipilor din România; Mihaela ION – Managing Associate, Popovici, Nițu Stoica & Asociații; Ramona PENTILESCU – Managing Associate, Popovici, Nițu Stoica & Asociații; Mihai MATEI– Vicepreședinte, Asociația Patronală a Industriei de Software și Soluții (ANIS); Silvia VLĂSCEANU – Director Executiv, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Public Procurement Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/pria-public-procurement/.