Stiri: Finante

Președintele ANEVAR a fost ales membru în Consiliul de Administraţie al TEGoVA

20.05.2014

Președintele ANEVAR, Adrian Vascu, a fost ales, pentru a treia oară consecutiv, membru în cadrul Consiliului Director al Grupului European al Asociațiilor de Evaluatori (TEGoVA), grup care reuneşte 59 de asociații din domeniul evaluării şi care reprezentă peste 70.000 de evaluatori din 32 de țări.

Prioritatea acestuia în noua funcţie va fi să asiste autoritățile din România, prin intermediul ANEVAR, în dezvoltarea unui set solid de standarde de evaluare pentru creditarea ipotecară pe baza Standardelor Europene de Evaluare (EVS), în conformitate cu Directiva UE privind creditul ipotecar (MCD) și cu recomandările Băncii Centrale Europene.

De asemenea, TEGoVA are şi un nou președinte, Krzysztof Grzesik preluând această funcţie. Acesta este reprezentantul Federației Poloneze a Asociațiilor de Evaluare şi preia mandatul de la Roger Messenger, care va rămâne alături de Asociație în calitate de vice-președinte, fiind responsabil de supravegherea și dezvoltarea calificării de Evaluator Recunoscut European -Recognized European Valuer (REV) – a TEGoVA.

”În Bruxelles, TEGoVA a devenit un partener cheie pe piața proprietăților imobiliare, având un cuvânt important de spus în stabilirea agendei UE pe teme imobiliare, și suntem convinși că își va păstra acest rol important și sub conducerea lui Krzysztof Grzesik”, a spus John R. Frederiksen, președinte al European Property Federation, organizație ce reunește proprietari, investitori și dezvoltatori din domeniul imobiliar.

Ceilalți membri aleși în Consiliul Director de către delegații Adunării Generale a TEGoVA, care a avut loc recent în Oslo sunt următorii: Silvia Cappelli (ASSOVIB – Asociația Companiilor de Evaluare Imobiliară pentru Sectorul Bancar, Italia),  Jean-François Drouets (IFEI – Asociația Franceză a Companiilor de Evaluare Imobiliară), Wolfgang Kälberer (vdp – Asociația Băncilor GermaneIpotecare), Danijela Ilić (NAVS – Asociația Națională a Evaluatorilor din Serbia), Roger Messenger (IRRV – Institutul de Evaluare și Rating al Veniturilor, Marea Britanie) și Konstantinos Pallis (AVAG – Asociația Evaluatorilor din Grecia).