Stiri: Companii

Președintele Consiliului Concurenței participă la conferința PRIA Competition

02.02.2017

Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței, va participa la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței, organizat pe 28 februarie 2017, la Bucureşti, de PRIA Conferences.

„Concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Aşadar, în acest context, PRIA Conferences și Consiliul Concurenței invită persoanele interesate să participe la un eveniment complex și complet dedicat concurenței din fiecare an.

În cadrul conferinței se vor dezbate noutăţile legislative în ceea ce privește concurența, precum şi analize la un nivel înalt și studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Accentul se va pune în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizițiilor, a concurenței neloiale. Din acest motiv, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie.

„Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejați de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri , dar și persoanele fizice. În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an”, au precizat organizatorii evenimentului.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/pria-competition-2017/.