Mecanismul de redresare si rezilienta

Primul dosar în domeniul afacerilor financiare, finalizat de președinția română a Consiliului Uniunii Europene

21.01.2019

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a anunțat finalizarea procesului de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice și financiare. Este vorba de regulamentul privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante (NPL).

”Înregistrarea unor progrese semnificative în domeniul serviciilor financiare reprezintă o prioritate a României în Consiliul Afacerilor Economice și Financiare”, precizează Ministerul de Finanțe.

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene. Dosare în dezbatere

Cele șase dosare aflate în dezbatere în acest moment sunt în diferite stadii de progres.

De asemenea, Președinția română încheie procesul de adoptare a regulamentului privind plățile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) și pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar.

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene. Ce spune ministrul de Finanțe

Ministrul român de finanțe spune că începutul mandatului este promițător.

„Este un început promițător de mandat la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face o impresie bună și vom demonstra că echipele de experţi din Ministerul Finanțelor Publice, precum și din celelalte ministere de linie sunt pregătite și se vor ridica la nivelul de performanță așteptat de la o președinție de succes”, a subliniat ministrul Eugen Teodorovici.

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene. Întâlniri

Ministrul român de Finanțe a avut la Strasbourg întrevederi cu Pervenche Berès și cu domnul Othmar Karas, co-raportori pe dosarul privind revizuirea sistemului de supraveghere financiară europeană și membrii ai Comisiei pentru Afaceri economice și monetare (ECON) din Parlamentul European.

Citește și România participă la expoziția Săptămâna Verde 2019

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene. Cadrul financiar multianual

Totodată, ministrul român a discutat și cu Isabelle Thomas, membru în Comitetul Bugete din Parlamentul European. Discuțiile au privit negocierile pe marginea cadrului financiar multianual. Cei doi oficiali au convenit că vor încerca să avanseze cât mai mult posibil în negocierile dintre Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European, mai ales în ceea ce priveşte propunerile sectoriale pentru care s-a stabilit deja o abordare generală sau un mandat parțial în timpul Președinției austriece.

Citește și Avertisment pentru companiile din domeniul construcții

 

 

Citiți și despre: