Stiri: Social

Pret lemn de foc 2020

Preț lemn de foc 2020. Anunţul făcut de Romsilva

02.09.2020

Preț lemn de foc 2020. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a anunţat că pune la dispoziţia populaţiei, până la sfârşitul anului, peste un milion de metri cubi de lemn pentru foc. Aceştia se adaugă celor 748.422 metri cubi livraţi până în prezent, în cursul acestui an.

Romsilva recomandă românilor să se aprovizioneze din timp cu lemnele pentru foc necesare sezonului rece.

În prezent, în depozitele Romsilva există un disponibil de 247.791 metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului, în urma lucrărilor silvice, vor mai fi oferiţi populaţiei alţi circa 800.000 metri cubi.

Preț lemn de foc 2020. 175 de lei pe metru cub

Preţul mediu de vânzare a lemnului pentru foc este de 175 lei pe metru cub. La această sumă se adaută şi taxa pe valoare adăugată (TVA). Preţul diferă în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare.

Costul de transport

Costul transportului nu este inclus în acest preţ. Însă, mai multe ocoale silvice din cadrul Romsilva oferă, contra cost, şi serviciul de transport al lemnului pentru foc.

Preț lemn de foc 2020. Volumul disponibil

Volumul disponibil şi preţurile de vânzare a lemnului pentru foc sunt afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva şi centralizate, în format electronic, pe pagina de internet www.rosilva.ro, în secţiunea „Lemn pentru foc – de vânzare”.

Per total, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român. Este vorba de aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.

Citeşte şi Rata şomajului în România: 5,4% la finele lunii iulie 2020