Preţul apei scade de la 1 ianuarie, pentru bucureşteni

16.12.2015

Bucureştenii vor plăti, de la 1 ianuarie, ​4,77 lei pentru metrul cub de apă potabilă consumat, faţă de 5,15 lei cât este în prezent, reducerea de peste 5% fiind aprobată de Autoritatea naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, a primit, astăzi, o informare din partea ANRSC, referitoare la ajustarea tarifară extraordinară pentru preţurile şi serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare în Municipiul Bucureşti, potrivit căreia se aplică o reducere de 5,56% pentru aceste servicii.

„Este pentru prima dată, după mulţi ani, când preţul apei potabile şi a canalizării plătit de bucureşteni scade semnificativ. Primăria Capitalei, prin direcţiile de specialitate, monitorizează atent modul de gestionare a serviciilor de apă în Bucureşti, pentru că locuitorii Capitalei, agenţii economici să beneficieze de servicii de calitate şi să plătească preţul corect”, a declarat primarul general Răzvan Sava.

Tariful apei potabile şi a serviciilor de canalizare în Bucureşti sunt stabilite în funcţie de costurile de operare şi investiţiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova.

O echipă de experţi internaţionali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apă, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. În raportul final este precizat că tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apă potabilă şi canalizare este mai mare cu 5,56% faţă de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a preţului cu procentul rezultat din audit.

 

 

Citiți și despre: