Minerit

Pretul aurului 2020

Preţul aurului, la un nivel record în 2020

01.08.2020

Preţul aurului 2020. Metalul galben este cotat la aproximativ 2.000 de dolari pe uncie, iar argintul a atins un nivel record de aproximativ 24 de dolari uncia. Preţul metalelor preţioase, în special al aurului şi argintului, au crescut recent, pe măsură ce numărul de infecţii cu coronavirus continuă să crească la un nivel îngrijorător. La această creștere contribuie, de asemenea, tensiunile dintre Statele Unite şi China, care se accentuează, şi faptul că din ce în ce mai mulţi oameni rămân fără locuri de muncă.

Astfel, atât preţul aurului, cât şi cel al argintului, se tranzacţionează la niveluri record din punct de vedere istoric.

Preţul aurului 2020. Cât costă o uncie de aur?

Aurul se tranzacţionează în jurul valorii de 2.000 de dolari uncia (peste 70 de dolari gramul). Preţul argintului este, de asemenea, pe un trend crescător, acesta atingând, la finele lunii iulie 2020, un nivel record de aproximativ 24 de dolari uncia.

Preţul aurului 2020. Aurul se tranzacţionează în jurul valorii de 2.000 de dolari uncia (peste 70 de dolari gramul)

Avansul considerabil a venit în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi China, precum şi cel al numărului extrem de mare de cazuri de coronavirus. În plus, investitorii se tem că pentru a opri noul val de infecţii va fi nevoie de noi măsuri precum cele luate în luna martie.

Investitorii spun că dacă numărul de cazuri de COVID-19 va continua să crească şi dacă tensiunile SUA-China nu se temperează, atunci preţul aurului va creşte în continuare. Motivul este următorul: dintotdeauna aurul a fost considerat un activ sigur pe care investitorii îl preferă în momente de incertitudine.

Aurul a fost considerat un activ sigur pe care investitorii îl preferă în momente de incertitudine

Preţul aurului 2020. Posibilele scăderi vor fi doar temporare

În plus, analiştii pieţei de capital spun că posibilele scăderi vor fi doar temporare, asta în cazul în care vor exista. Aşadar, trendul este unul pozitiv, iar creşterea pare a fi una susţinută.

Preţul pe care aurul îl înregistrează în prezent reprezintă un maxim istoric, în condiţiile în care nivelul actual este peste recordul precedent care a fost atins în septembrie 2011.

De asemenea, unii analişti mai precizează că un alt motiv al creşterii preţului aurului este reprezentat de scăderea randamentelor titlurilor de Trezorerie ale Statelor Unite.

Preţul aurului 2020. Unii analişti mai precizează că un alt motiv al creşterii preţului aurului este reprezentat de scăderea randamentelor titlurilor de Trezorerie ale Statelor Unite

Preţul aurului 2020. Tensiunile dintre China şi SUA

Administraţia Donald Trump a decis recent închiderea urgentă a Consulatului Chinei din oraşul american Houston. După aceea, angajaţi ai reprezentanţei diplomatice chineze au ars documente în curtea instituţiei, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune americane. Ca urmare, Beijingul ameninţă cu măsuri simetrice.

În plus, Washingtonul a impus restricţii de deplasare pentru diplomaţii chinezi din Statele Unite şi analizează posibilitatea interzicerii accesului membrilor Partidului Comunist şi rudelor acestora în SUA. Această măsură ar afecta aproximativ 270 de milioane de persoane.

Washingtonul a decis impunerea de restricţii de deplasare pentru diplomaţii chinezi din Statele Unite şi a închis Consulatul Chinei din oraşul Houston

Preţul aurului 2020. Peste 16 milioane de cazuri de coronavirus în întreaga lume

Cazurile de coronavirus au depăşit 16 milioane la nivel global, potrivit bilanţului oficial publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Astfel, noul virus continuă să se răspândească cu o viteză nemaivăzută până acum, în ciuda măsurilor adoptate la nivel mondial. De asemenea, numărul deceselor a urcat la peste 650.000.

Cele mai multe cazuri de coronavirus provin din continentul american, unde se înregistrează peste 8,6 milioane de infectări, comparativ cu aproximativ 3,2 de milioane înregistrate în Europa.

Analiştii financiari sunt de părere că în 2020 preţul aurului va continua să crească, în contextul în care preţul a depăşit o rezistenţă importantă. Este vorba de un nivel de rezistenţă care s-a atins în urmă cu nouă ani şi s-a situat în jurul valorii de 1921 dolari pe uncie.

Preţul aurului va continua să crească cel puţin până în luna septembrie

Aşadar, estimările arată că preţul aurului va continua să crească cel puţin până în luna septembrie şi că viitoarele evoluţii ţin extrem de mult de modul în care va fi gestionată pandemia de coronavirus.

Preţul aurului 2020. Cea mai lungă perioadă de creştere din ultimii opt ani

Aurul a avut în 2020 cea mai lungă perioadă de creştere din ultimii opt ani. Mai exact, vorbim de patru luni consecutive de trend pozitiv, evoluţie care nu a mai fost observată din 2012 până în prezent.

Investitorii în aur spun că metalul preţios are un „impuls” puternic de creştere şi că acesta este doar începutul. Conform acestora, explicaţia ţine de faptul că perioada pe care o traversăm este una extrem de dificilă din punct de vedere economic şi se tem că măsurile pe care statele urmează să le ia pentru a susţine creşterea economică vor devaloriza multe active, mai ales dacă vorbim de relaxarea politicilor de dobândă monetară.

Investitorii în aur spun că metalul preţios are un „impuls” puternic de creştere şi că acesta este doar începutul

Prin urmare, şi acum când pandemia de coronavirus ar putea declanşa cea mai gravă criză din ultimul secol, aurul a devenit un instrument foarte popular printre investitori şi continuă să îşi demonstreze statutul de „activ de refugiu”.

Citeşte şi Mineritul pe Lună: Mit sau realitate?