Stiri: Stiri

Prețul aurului, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

21.06.2013

Prețul aurului, aflat în cădere liberă în ultima perioadă, a ajuns în această săptămână la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. Efectul acestei scăderi abrupte se datorează ultimelor declarații făcute de către președintele Rezervei Federale a Statelor Unite ale Americii, Ben Bernanke, care a declarat că în 2013 instituția ar putea restrânge programul de suplimentare a lichidităților.

„Un trader mi-a spus în urmă cu câteva minute că este o baie de sânge, fiind rupte majoritatea barierelor tehnice, astfel că putem atinge astăzi un preţ al aurului de 1.280 dolari uncia, apoi de 1.265 dolari uncia”, a declarat Austin Kiddle, director la compania Sharps Pixley, transmite MarketWatch, potrivit agenției Mediafax.

La nivelul lunii august contractele pentru livrare cu aur au cunoscut un declic de 5,5%, mai exact cu 81,7 dolari, ajungând la 1.1292,4 dolari per uncie la bursa din New York.

Aurul a fost cotat la 1,285 dolari uncia pe parcursul ședinței, un nivel atins ultima oară în luna septembrie a anului 2010, conform datelor FacSet, citate de Mediafax.

Sursă: Mediafax.ro