pretul aurului si pretul cuprului in 2018

Preţul aurului şi cuprului, în creştere. Estimările analiştilor pentru 2018

25.09.2018

În ultima perioadă, atât preţul aurului, cât şi cel al cuprului au avut o evoluţie pozitivă. Preţul cuprului ar putea depăşi pragul de 300 de dolari, în timp ce preţul aurului ar putea ajunge la 1500 de dolari.

Iată analiza tehnică realizată de Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Exchange, privind preţul cuprului şi preţul aurului în 2018.

Preţul cuprului în 2018

Marek Paciorkowski, Director spune că, aşa cum se estima, preţul cuprului a atins un nivel de rezistenţă de 297,50 dolari. În plus, metalul a reuşit să depăşească acest prag.

Prin urmare, conform acestuia se poate observa semnalul preliminar că prețul cuprului se îndreaptă către 300 de dolari. Acest nou prag va fi atins în cazul în care săptămâna viitoare preţul cuprului îşi va menține nivelul de 272,70 dolari.

Doar în cazul unei scăderi permanente sub nivelul de 270 dolari în săptămâna care urmează ar putea amenința această structură nouă de creștere. În plus, noul prag s-ar putea dovedi un impuls pentru a depăși următorul nivel de rezistență locală. Mai exact este vorba de nivelul de 329,50 dolari.

Preţul aurului în 2018

Timp de şase săptămâni, prețul aurului a oscilat în jurul aceluiaşi prag, de 1200,00 dolari. Valoarea corespunde cu cel mai mic nivel înregistrat din decembrie 2013 până în prezent.

În următoarele săptămâni, această poziție ar putea avea un rol important. În cazul în care prețul ar crește și ar ajunge la nivelul de 1220,00 dolari, se va crea un model de grafic foarte larg şi puternic de tipul ‘head and shoulders’.

„Dacă acest scenariu de creștere, bazat pe modelul de tip ‘head and shoulders’, va fi efectiv realizat, atunci prețul aurului se va îndrepta spre nivelul de 1512,00 dolari, care nu a mai fost văzut în piață în decursul ultimilor 5 ani!”, spune Marek Paciorkowski.

Citeşte şi Preţul barilului de petrol a depăşit 80 de dolari. Este cel mai mare nivel din ultimii patru ani

 

 

Citiți și despre: