Stiri: Economie

Prețul boabelor de cacao, la cel mai ridicat nivel

24.07.2014

Valoarea boabelor de cacaco a crescut, ajungând ieri la cea mai ridicată valoare din ultimii trei ani, pe piața ICE Futures de la New York. Prețul este de 3.204 de dolari pe tonă, o valoare egală fiind înregistrată în iulie 2011.

Analiștii spun că prețul a crescut pe fondul grijilor investitorilor legate de sărbători precum Halloween și Crăciun, când consumul de ciocolată și produse cu ciocolată crește simțitor. Producătorii au nevoie de boabele de cacao cu multe luni înainte de sărbători pentru a le putea procesa și transforma în pudră, ingredient folosit de procesatori și producători, acesta fiind motivul pentru care cererea este acum foarte ridicată, atingând de altfel nivelul maxim.

Cocoa Association of Asia a anunțat public că al doilea trimestru al anului curent a adus o creștere a cantității folosită de boabe de cacao, cu un procent de 5,2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Producătorii din America de Nord au avut, în aceeași perioadă, nevoie de o cantitate cu 4,5% mai ridicată față de cea de anul trecut.

Prețul boabelor de cacao a crescut așadar cu 18% de la începutul anului și până în prezent.