Stiri: Energie

Perimetru EX-6 Curtici.

Prețul petrolului în 2019: Analiștii nu sunt prea optimiști!

03.01.2019

Prețul petrolului 2019. Specialiștii și analiștii din sectorul petrolului nu sunt prea optimiști. 2019 nu a început prea bine pentru industria petrolieră. În primele zile ale anului, prețurile au fost în scădere, iar analiștii atrag atenția că volatilitatea burselor și încetinirea creșterii economice vor avea un impact asupra prețului petrolului în 2019.

Prețul petrolului 2019. Nici anul trecut nu a fost unul prea bun

Aceste estimări vin în contextul în care prețul petrolului a avut în 2018 un an destul de prost. La sfârșitul anului trecut, prețul petrolului pe bursa americană s-a redus cu 25%, față de începutul anului, în timp ce cotația petrolului Brent a scăzut cu 19,5%.

Scăderi mai importante s-au înregistrat în ultimele trei luni din 2018. Acestea au fost cauzate de evoluția negativă a burselor, de reducerea cererii de petrol și de problemele geo-politice.

Prețul petrolului 2019. Cum a început noul an?

Astăzi, prețurile petrolului au avut evoluții negative pe majoritatea piețelor. Prețul contractelor futures WTI pentru petrol s-au redus cu 2 procente, la 45,61 dolari barilul de petrol. De asemenea, contractele future Brent au scăzut cu 1,1%, la 54,3 dolari pe baril.

Analiștii spun că scăderea prețurilor petrolului în 2019 nu a fost preconizată, mai ales că reducerea creșterii economice din China este mai mare decât aceștia estimau. Prin urmare, încetinirea economică a Chinei determină tensiuni în rândul investitorilor, tensiune care se resimte și pe piața petrolului.

Prețul petrolului 2019. Nici viitorul nu arată prea bine

Investitorii spun că începutul anului 2019 nu pare a fi unul prea bun și nici ”viitorul” nu se arată prea optimist. Conform acestora, în contextul în care producția de petrol va crește, nu prea putem să ne așteptăm la prețuri prea mari în anul care tocmai a început.

Pe de altă parte, există și estimări care spun că prețul petrolului va crește în 2019, mai ales în condițiile în care se estimează că țările membre OPEC au în plan o reducere a producției.

Estimările arată că prețul mediu al petrolului va fi de 61 de dolari pe baril, în 2019.

Citește și Încă cinci companii beneficiază de schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor