Stiri: Companii

Pretul vacantelor

Prețul vacanțelor, în creștere

30.10.2019

Prețul vacanțelor cumpărate din online a crescut cu 4%, iar cele din offline cu 22%. La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar în 2020 se estimează că cifra de afaceri va ajunge la 817.94 miliarde de dolari, cu 346 de miliarde de dolari mai mult față de anul 2014, potrivit SaleCycle.com.

Prețul vacanțelor. Mediul online

Potrivit Eurostat, se remarcă o creștere accelerată a cumpărăturilor de bunuri și servicii din mediul online, de către categoriile de vârstă 16-24 ani. O parte dintre aceștia se orientează și către cumpărarea de bilete de avion și pentru rezervarea hotelurilor în străinătate folosind site-uri specializate.

Prețul vacanțelor. Vânzările BJR Vacanțe

BJR-Vacante.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism care activează în mediul online, a anunțat  că în 2019, volumul vânzărilor de pachete turistice a crescut cu 292% față de anul precedent.

Remus Tănase, CEO BJR Vacanțe afirmă că prețul unui pachet turistic din mediul virtual a crescut cu 4% față de 2018. În schimb, pachetele cumpărate din mediul offline, adică din agențiile de turism fizice, s-au scumpit cu 22%.

Prețul vacanțelor. Estimări pentru 2020

“Este îmbucurător faptul că românii au început să câștige încredere în serviciile vândute pe Internet, aliniindu-se astfel trendului puternic pozitiv de la nivel global. Și mai îmbucurător este faptul că tinerii de 16-24 de ani au început să călătorească tot mai des, lărgindu-și astfel orizonturile din punct de vedere cultural și al distracțiilor. În 2020, preconizăm că tot mai mulți români vor accesa vacanțe în destinații exotice, întrucât prețurile pentru sejururi au scăzut foarte mult față de anii precedenți. Dacă un sejur în Thailanda, Maldive, Seychelles sau Zanzibar costa câteva mii de euro acum aproximativ 10 ani, în zilele noastre, un astfel de sejur exotic poate costa între 620 și 800 de euro de persoană”, declară Remus Tănase, directorul agenției care deține site-ul www.bjr-vacante.ro

Prețul vacanțelor. Destinații de lux

Un sejur petrecut în preajma revelionului în destinații de lux costă între 1041 și 1391 Euro de persoană. Aici sunt incluse vacanțe în următoarele destinații:

  • Thailanda
  • Mexic
  • Bali
  • Cuba
  • Sri Lanka

Prețurile oscilează între 1376 și 2734 de Euro de persoană pentru destinații precum:

  • Singapore
  • Mauritius
  • Seychelles
  • Maldive Republica Dominicană
  • Zanzibar

În altă perioadă a anului, exceptând Revelionul, prețul în aceleași destinații scad chiar și de 2-3 ori. Costurile oscilează, așadar, între 621 și 1044 de Euro.

Citește și Rezultate BCR 2019. Portofoliul de credite acordate, în creștere