Stiri: Stiri

Prețuri mai mici pentru vacanţele de tip city break

12.12.2013

În lunile ianuarie și februarie, vacanţele de tip city break în oraşele din Europa se ieftinesc, în medie, cu 30%, față de lunile octombrie şi noiembrie şi cu 35-50% faţă de luna decembrie. Scăderile de preț vin ca urmare a reducerilor făcute de hotelierii din străinătate după sărbătorile de iarnă, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.

”De exemplu, un city break la Paris în lunile octombrie sau noiembrie porneşte de la 300 euro/persoană, iar după sărbători de la 199 euro/ persoană. Un city break la Londra porneşte tot de la 300 euro/persoană, iar după sărbători de la 218 euro/persoană.Un city break la Viena costă de la 250 euro/persoană, iar după sărbători 199 euro/persoană. Un city break la Roma costă de la 200 euro/persoană, iar după sărbători de la 155 euro/persoană”, explică reprezentanții portalului de turism.

Destinațiile prefeate

Cele mai căutate destinaţii de city break de către români sunt Praga, Viena, Roma, Barcelona şi Paris. Praga este o destinaţie foarte ieftină, cu pachete de la 200 euro de persoană pe sejur,  iar Viena a tot scos pe timpul anului oferte la zboruri de la 95 euro de persoană, de aici si tarifele bune.

Deși a mai coborât câteva locuri în top, Roma este o destinaţie care merge tot anul, fiind mai cald. Pentru această destinației tarifele ajung câteodată şi sub 200 euro/persoană.

”În anii trecuţi, Roma conducea în topul preferinţelor, urmată de Istanbul (pentru shopping), Budapesta (destinaţie pe care opera Wizzair cu tarife de la 35 euro/persoană), Praga şi Viena”, se precizează în studiul citat.

Printre destinaţiile cu cele mai mari reduceri la începutul anului viitor sunt oraşele din Italia, un city break la Veneţia costând din ianuarie de la 137 euro/persoană, la Roma de la 155 euro/persoană, la Milano de la 164 euro/persoană sau în Catania de la 169 euro/persoană.

În plus, potrvit reprezentanților Vola.ro, Dubaiul are mari şanse să crească în următorii ani. Motivul este reprezentat de introducerea cursei low cost către această destinație, de către compania Wizzair.

“Se simte o creştere în preferinţele turiştilor pentru city break-uri şi aceştia au început să îşi programeze 1-2 city break-uri pe an şi o vacanţă la mare vara. Se ştie că toţi vor să prindă cele mai bune preţuri, prin urmare se caută pachetele ieftine, chiar dacă trebuie rezervate cu câteva luni înainte. Acum trei ani, rezervările se făceau cam cu o lună înainte de plecare. Acum, rezervările au început încă din septembrie pentru city break-uri cu plecare în ianuarie – aprilie 2014. Prin urmare, rezervările ajung să se facă cu 4-5 luni înainte de călătorie”, a declarat Ioana Bălănescu, Manager Departament Pachete Turistice Vola.ro.