Preţuri rechizite: Părinţii trebuie să scoată 350 de lei din buzunar pentru prima zi de şcoală

24.08.2018

Nu mai este mult până la începerea noului an şcolar, iar pregătirea ghiozdanului reprezintă o prioritate în această perioadă, atât pentru părinţi, cât şi pentru elevi. Bugetul alocat este un element important în luarea deciziilor, iar pentru a acoperi toate nevoile, părinţii trebuie să scoată din buzunar, în medie, 350 lei, conform OfficeStuff.ro.

Ghiozdanul este cel mai important accesoriu ce trebuie cumpărat, iar pe lângă acesta, lista de trebuie să mai cuprindă: penar, creioane, stilou, creioane colorate, radieră, ascuțitoare, riglă, acuarele, bloc de desen, carioci, caiete, coperte pentru cărţi.

Pentru un ghiozdan echipat complet, pe listă se mai pot adăuga şi alte rechizite: seturi pentru geometrie, pixuri, cutie pentru mâncare sau calculator de buzunar.

Citeşte şi Structura anului şcolar 2018-2019. Şcoala începe mai devreme!

În plus, nu trebuie pierdut din vedere faptul că medicii recomandă ca ghiozdanul să fie cât mai uşor pentru a evita problemele de sănătate ale copilului.

“În această perioadă, aproximativ 50% dintre clienții noștri cumpără rechizite pentru școală. Bugetul minim pentru cumpărături, dacă nu luăm în calcul și uniforma și echipamentul sportiv, este de 200 de lei, dar în medie părinții investesc aproximativ 350 de lei pentru toate rechizitele. Pentru a economisi bani şi pentru a evita achiziționarea unor lucruri de care copiii nu au nevoie, părinţii ar trebui să întrebe la şcoală ce nu poate lipsi din ghiozdanul copilului”, a declarat Corina Riza – Marketing Manager OfficeStuff.ro.

Costul rechizitelor variază în funcție de modelul dorit, dar suma minimă pentru cumpărarea unui ghiozdan este de 50 lei. Acesta este cel mai scump accesoriu pentru școlari. Celelalte produse au prețuri mai accesibile: prețul unui stilou pornește de la 5 lei, al unui caiet de matematică sau dictando de la un leu, iar a unui bloc de desen de la 1,7 lei.

Cele mai bine vândute produse sunt cele colorate sau cu personaje din filmele de desene animate, în cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani. Pe de altă parte, liceenii se orientează, mai degrabă, spre produse mai în pas cu moda, ba chiar aleg 2-3 variante ale aceluiași produs pentru a se putea asorta pe parcursul anului școlar.