Stiri: IT&C

Tariful maxim de terminare a apelurilor

Prețuri mai mici pentru telefonie mobilă

14.10.2019

Prețuri telefonie mobilă. ANCOM a dezbătut împreună cu industria, în cadrul ședinței Consiliului Consultativ reducerea tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile, începând cu 1 ianuarie 2020.

Prețuri telefonie mobilă. Ce spune conducerea ANCOM?

„ANCOM a propus, ca măsură tranzitorie, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel european preconizată a avea loc până la finalul anului 2020, practicarea unui tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut pentru apelurile la puncte mobile, cu 10% mai mic față de nivelul actual. Ne așteptăm ca această reducere să se reflecte și în tariful pe care îl plătește fiecare utilizator pentru apelurile către terminalele mobile”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Prețuri telefonie mobilă. Tariful maxim

Lycamobile S.R.L., Orange România S.A., Vodafone Romania S.A., RCS&RDS S.A. și Telekom Romanian Mobile Communications S.A., operatorii desemnați cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie, vor fi obligați să nu depășească nivelul de 0,76 eurocenţi/minut. Acesta va fi tariful maxim reglementat pentru furnizarea serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propria rețea. Nivelul este mai mic față de 0,84 eurocenți/minut cât este în prezent.

Prețuri telefonie mobilă. Noul tarif maxim

Noul tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut a fost calculat ca medie a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene. Acest lucru s-a realizat pe baza unui model de cost LRIC pur.

1 ianuarie 2020

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile, unic la nivel european.

Prețuri telefonie mobilă. Directivă europeană

Potrivit prevederilor Directivei (UE) 2018/1972, intrate în vigoare la data de 20 decembrie 2018, până cel târziu la 31 decembrie 2020 se vor aplica tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene.

Prețuri telefonie mobilă. Aplicarea tarifului de terminare

Tariful stabilit de ANCOM se va aplica pentru:

  • apelurile naționale
  • apelurile inițiate din Spațiul Economic European (SEE)
  • apelurile inițiate din afara SEE.

Acest lucru se efectuează dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

Citește și Unde se poate plăti factura Hidroelectrica? Anunțul făcut de companie