Preturi vacante Romania

Vacanțe mai scumpe în România!

23.10.2019

Prețuri vacanțe România. Platforma Travelminit.ro anunță, într-un comunicat de presă, că se scumpesc vacanțele în țara noastră, față de nivelul raportat anul trecut. Toamna oferă turiștilor români un bun prilej să își programeze mici vacanțe de weekend sau city break-uri în România. Potrivit datelor portalului de rezervări hoteliere Travelminit.ro, prețul cazării în hotelurile și pensiunile din țară a crescut cu 9% față de 2018 și cu 55% față de 2017.

Prețuri vacanțe România. Cele mai căutate destinații

Cele mai căutate destinații din România pentru vacanțele de toamnă sunt:

  • zonele montane (Valea Prahovei, Transfăgărășanul)
  • stațiunile balneoclimaterice
  • orașele precum București, Cluj, Iași și Timișoara

Prețuri vacanțe România. Tichete de vacanță

Tichetele de vacanță au avut o influență asupra prețurilor hotelurilor în 2019. Travelminit a raportat o creștere de preț de 55% față de 2017 și de 9% față de 2018 pentru o noapte pentru două persoane. Pentru o familie creșterea este de 44% față de 2017 și de 9% față de 2018.

Cea mai scumpă destinație din România

Printre cele mai scumpe destinații din țara noastră în 2019 se regăsește Capitala. Bucureștiul are un preț de aproximativ 300 de euro pe sejur. Pe următorul loc se află litoralul românesc și Delta Dunării, cu o medie de 287 de euro pe sejur.

Totodată, stațiunile balneoclimaterice se află în clasamentul celor mai scumpe destinații din România cu un preț de 240 de euro pe sejur mediu 3 nopți.

”Activitățile specifice fiecărei zone au crescut prețurile sejururilor, unele pachete incluzând și activități populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo”, conform sursei citate.

Prețuri vacanțe România. Cele mai scumpe tipuri de cazări

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele care pot acomoda un număr mai mare de persoane. Acestea au un preț mediu de 227 de euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte).

Pe locul doi se situează hotelurile cu un preț de aproximativ 204 euro pe 3 nopți (68 euro pe noapte).

Pensiunile și cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe 3 nopți (76 euro pe noapte).

Destinațiile preferate pentru vacanțele de toamnă

”Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfășoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, joi – duminică, iar numărul mediu de nopți rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turiști este de 2-3 nopți”, conform Travelminit.ro.

Prețuri vacanțe România. Principalele destinații spre care se îndreaptă românii sunt:

  • Valea Prahovei
  • Transfăgărașanul
  • stațiunile balneoclimaterice din Covasna și Harghita
  • orașe precum Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu.

Prețuri vacanțe România. Rezultate Travelminit.ro

Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceiași perioadă a anului 2017 și de două ori mai multe nopți rezervate.

Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanță și un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanțe mai lungi, de 5-7 zile.

„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influențate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanță. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune și servicii suplimentare. Așa se face că Travelminit.ro și-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna Septembrie totalizează deja peste 12 milioane euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului.” a declarat Rigo Ferenc, CEO și fondator Travelminit.ro.

Citește și Black Friday 2019. Cum se pregătesc retailerii online?

 

 

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Vacanțe mai scumpe în România!

  1. Pingback: Puterea de cumparare a romanilor 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.