Stiri: Constructii

Preţurile apartamentelor din Bucureşti, în creştere

07.08.2015

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 12 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2898

Locuinţele din Bucureşti au înregistrat, în iulie, cea mai mare creștere a prețurilor din acest an, conform unei analize HomeFinders. Prețurile au avansat cu 5,3% comparativ cu luna iunie 2015 și cu 2,8% față de iulie 2014.

Conform raportului, pe segmentul mediu și premium, respectiv zonele centrale, semicentrale și de Nord, prețul mediu solicitat de proprietari a revenit la valoarea din lunile de primăvară: 68.000 de euro. Acest preț este cu 3,03% mai mare decât acela solicitat în luna iunie.

În acelaşi timp, în zonele mărginașe ale Capitalei, prețurile medii solicitate au crescut considerabil față de luna iunie, cu 8,51%, cea mai mare creștere înregistrată în acest an pe segmentul rezidențial.

Proprietarii de apartamente situate în aceste zone solicită acum un preț mediu de 51.000 de euro, preț similar cu cel din luna februarie (51.050 de euro) și cu 1.000 de euro mai mare decât în lunile de primăvară.

”Evoluția pieței rezidențiale a Capitalei în luna iulie 2015, comparativ cu iulie 2014, reflectă însăși evoluția din ultimul an. Avem mult mai multe oferte de apartamente, în toate zonele, datorită extinderii dezvoltărilor noi, dar și datorită faptului că atât proprietarii, cât și cumpărătorii, au mai multă încredere în piață. Cererea este și ea în creștere, iar prețurile apartamentelor din centru, semicentru și Nord au valori mai mari, întrucât acest segment devine din ce în ce mai atractiv pentru cumpărători și pentru dezvoltatori”, a afirmat Paul Ghinea, managing partner HomeFinders.

Faţă de luna iulie a anului trecut, prețurile medii solicitate de proprietari au crescut pe ambele segmente de piață. În zonele mărginașe, creșterea este una ușoară, de 0,5%. Pe de altă parte, valorile apartamentelor din segmentul mediu și premium au consemnat creșteri de 4,61%.

Prețul mediu solicitat pentru un apartament din zonele semicentrale, centrale și de Nord se situa, în luna iulie a anului trecut, în jurul valorii de 65.000 de euro.

În timp ce prețurile sunt mai mari decât în iunie, ofertele sunt mai puține. În luna iulie a acestui an au fost scoase pe piață 3.529 de oferte de apartamente, cu 18,7% mai puține decât în luna trecută. Dintre acestea, 1.674 sunt situate în centrul, semicentrul și Nordul Bucureștiului, iar 1.855 în zonele mărginașe.

În schimb, comparativ cu iulie 2014, volumul de oferte a înregistrat o creștere spectaculoasă, de 51,71%. Pe segmente de piață, în centru, semicentru și Nord, numărul total de oferte a crescut cu 48,9%, iar la periferie cu 54,32%.