Apartamente de vanzare 2021

Preţurile apartamentelor din Capitală au crescut uşor în noiembrie

08.12.2015

Luna trecută, preţurile cerute de proprietari pentru apartamentele din centrul, semicentrul și nordul Bucureştiului au crescut cu 1,47%, cumparativ cu nivelul din octombrie, în timp ce prețurile pentru apartamentele din est, sud și vest au scăzut ușor, conform unei analize HomeFinders.

Astfel, proprietarii din centrul, semicentrul și nordul Capitalei au solicitat un preț mediu de 69.000 de euro în noiembrie, cu 1.000 de euro mai mare decât în luna precedentă.

Pe de altă parte, prețurile medii pentru apartamentele din zonele de est, sud și vest au scăzut ușor, de la 51.479 de euro la 51.200 de euro.

Conform analizei, pe tipuri de locuinţe, cele de două camere, situate în zona de centru-nord, au înregistrat din nou o creștere a prețurilor solicitate, de 1,75%, comparativ cu luna octombri, la 58.000 de euro. Același tip de apartament, din estul, vestul sau sudul Bucureştiului are un preț mediu solicitat de 45.000 de euro, o valoare cu 4,65% mai mare decât în luna octombrie.

„Dacă în luna octombrie, apartamentele de trei camere din zonele centrale și de nord ale Capitalei s-au depreciat, în noiembrie, acestea au cunoscut o apreciere de 5,33%. Proprietarii acestor tipuri de locuințe solicită acum un preț mediu de 79.000 de euro. În schimb, apartamentele de trei camere din estul, sudul și vestul Bucureștiului sunt singurele care au avut în noiembrie aceeași valoare medie solicitată în urmă cu o lună: 59.900 de euro”, conform HomeFinders.

În acelaşi timp, prețurile pentru apartamentele cu patru camere au evoluat diferit, pe ambele segmente de piață, atât față de celelalte tipuri de apartamente, cât și față de luna anterioară. Valorile medii ale apartamentelor din centrul, semicentrul și nordul Capitalei au scăzut cu 4,54%, la 105.000 de euro. În zonele de est, sud și vest, scăderea a fost de 2,09%, iar prețul mediu se situează în jurul valorii de 70.000 de euro.

În ceea ce privește numărul de apartamente de două, trei sau patru camere disponibile la revânzare în luna noiembrie, acesta a crescut cu 14,42%, comparativ cu octombrie. Apartamentele de două camere dețin cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revânzare: 45,67%.

La polul opus se află apartamentele de patru camere, pentru care au fost scoase pe piață oferte într-un număr mai mic decât în octombrie: 188.

 

Citiți și despre: