Stiri: Constructii

Preţuri apartamente noi 2022.

Preţurile apartamentelor, în creştere în trimestrul al treilea

08.10.2015

Preţurile solicitate de proprietarii de apartamente din Bucuresti au crescut cu 1,57% în trimestrul al treilea, faţă de nivelul înregistrat în trimestrul precedent, conform unei analize HomeFinders. Astfel, la nivelul întregii piețe imobiliare din Capitală, prețul mediu solicitat este de 59.142 euro, în timp ce prețul mediu în trimestrul al doilea s-a situat în jurul valorii de 58.167 de euro.

Prețurile pentru apartamentele din zona mediu și premium s-au menținut relativ stabile, în timp ce pretențiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud și vest au crescut cu 3,74%.

În plus, în septembrie, s-a înregistrat cel mai mare preț mediu pentru apartamentele din zonele mărginașe ale Bucureştiului din ultimele opt luni: 51.500 de euro.

„Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, se remarcă o evoluție diferită a prețurilor solicitate în ultimele trei luni pe cele două segmente de piață. Prețul mediu solicitat pentru apartamentele din zonele centrale, semicentrale și de nord ale Capitalei au consemnat o creștere de 1,68% și s-au stabilizat în jurul valorii de 67.450 de euro. De partea cealaltă, prețurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe au înregistrat o scădere de 2,02% și se situează în jurul valorii de 50.833 de euro”, se arată în analiza citată.

În ceea ce priveşte comparaţia cu trimestrul al treilea din 2014, evoluţia prețurilor solicitate a fost diferită. Dacă în perioada analizată din 2014, prețurile au cunoscut o scădere în iulie, pentru ca mai apoi să crească în luna august și să scadă în septembrie, anul acesta evoluția a fost una opusă: prețurile solicitate au crescut în iulie, au scăzut în luna august și au crescut din nou în septembrie.

Un avans semnificativ față de trimestrul al treilea al anului trecut înregistrează şi numărul de oferte scoase la vânzare de către proprietari, pe ambele segmente de piață. Numărul de oferte de apartamente scoase pe piață în ultimele trei luni este de 10.265, cu 47,67% mai mare comparativ cu volumul de oferte din aceeași perioadă a anului trecut și similar cu numărul de oferte înregistrat în al doilea trimestru din acest an.