Stiri: Constructii

Preţurile apartamentelor noi din Bucureşti, în creştere

22.06.2017

Prețurile cerute pentru locuințele noi din București au crescut cu până la 10-15% în primele trei luni din 2017, arată o analiză realizată de Directimo. În plus, pe piață sunt așteptate să apară peste 100.000 de locuințe noi de vânzare, dintre care jumătate provin de la top 15 dezvoltatori.

Astfel, după o perioadă de aproximativ 5 ani de stabilizare și creșteri moderate, s-au înregistrat majorări ale prețurilor similare cu cele din perioada de boom imobiliar.

”În primul semestru al anului 2017 am observat o creștere medie de 10-15% a prețurilor solicitate, în special în zonele de centru, nord și vest. Principalul motiv al creșterii prețurilor este determinat de oferta redusă disponibilă efectiv pe piață, din cauza dificultăților întâmpinate de dezvoltatori pentru obținerea autorizațiilor”, spune Matei Maloș, co-fondator Directimo.

De asemenea, cercetarea mai arată că oferta de locuințe noi în stadiu de proiect vine să răspundă cererii în creștere stimulată atât de facilități fiscale, cât și de finanțare.

Cei mai mari 15 dezvoltatori au în plan să construiască 54.450 de apartamente în Capitală dintr-un total estimat de peste 100.000 de locuințe noi așteptate să apară pe piață în următorii ani.