Stiri: Economie

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,2%, în februarie

03.04.2014

Prețurile producţiei industriale din România au scăzut cu 0,2%, în luna februarie, comparativ cu luna precedentă, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă au înregistrat o scădere de 0,3%, în timp ce declinul pe piaţa externă a fost de 0,1%.

Faţă de luna februarie a anului 2013, preţurile producţiei industriale au fost mai mici cu 1,2%, cu 0,2 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 0,4 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă.

INS a mai anunţat faţă de luna ianuarie, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor de uz curent cu 0,1%, în timp ce scăderi de preţuri s-au constatat în industria bunurilor intermediare cu 0,4%, industria energetică cu 0,3%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 0,1% şi industria bunurilor de capital cu 0,1%.

În februarie 2014, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,8% şi industria bunurilor de uz curent cu 1,5%. Scăderi de preţuri s-au înregistrat la produsele energetice (-3,1%), în industria bunurilor intermediare (-2,0%) şi industria bunurilor de capital (-0,4%).