Stiri: Economie

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,3%, în iunie

05.08.2014

În luna iunie, preţurile producţiei industriale din România au scăzut 0,3%, comparativ cu luna precedentă, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS). Scăderi de preţuri s-au înregistrat atât pe piaţa internă (-0,3%), cât şi pe piaţa externă (-0,3%).

Faţă de luna iunie 2013, preţurile producţiei industriale pe total au fost mai mari cu 0,3%, pe piaţa internă au crescut cu 0,6%, iar cele pe piaţa externă au scăzut cu 0,3%.

Comparativ cu luna mai, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor de uz curent (+0,3%).

INS a mai anunţat că scăderi de preţuri s-au constatat în industria energetică (-0,6%), industria bunurilor intermediare (-0,5%) şi industria bunurilor de capital (-0,2%).

În luna iunie, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ în industria bunurilor de uz curent cu 1,8%, la produsele energetice cu 1,8% şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 0,6%. În acelaşi timp, scăderi de preţuri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (-2,4%).