Stiri: Economie

Preţurile producţiei industriale, în scădere în august

02.10.2014

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,2%, în luna august, comparativ cu luna precedentă. Reduceri de preţuri s-au înregistrat atât pe piaţa internă (-0,1%), cât şi pe piaţa externă (-0,5%), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna august a anului trecut, preţurile producţiei industriale pe total au fost mai mari cu 0,5%, pe piaţa internă crescând cu 0,8%, iar cele pe piaţa externă situându-se la acelaşi nivel.

Comparativ cu luna august a acestui an, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,3%), industria bunurilor intermediare (+0,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,1%).

Scăderi s-au constatat în industria bunurilor de capital (-0,7%) şi în industria energetică (-0,3%).

Comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,6%, industria bunurilor de uz curent cu 1,2% şi la produsele energetice cu 1,2%, iar scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (-0,3%) şi în industria bunurilor intermediare (-0,1%).