Slide

Stiri: Economie

Producţia industrială iulie 2022

Preţurile producţiei industriale, în scădere

04.11.2014

În luna septembrie a acestui an, preţurile producţiei industriale din România au scăzut pe total cu 0,2%, comparativ cu luna precedentă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Scăderi s-au înregistrat atât pe piaţa internă (-0,1%), cât şi pe piaţa externă (-0,4%).

Faţă de luna septembrie din anul 2013, preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 0,1%, pe piaţa internă au crescut cu 0,5%, iar cele pe piaţa externă au scăzut cu 0,7%.

Comparativ cu luna august, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (+0,4%) şi c (+0,2%).

Scăderi de preţuri s-au marcat în industria bunurilor de capital (-0,7%), industria bunurilor de uz curent (-0,3%) şi industria energetică (-0,3%).

Comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,4%, industria bunurilor de uz curent cu 1,1% şi industria bunurilor intermediare cu 0,2%, iar scăderi de preţuri s-au raportat în industria bunurilor de capital (-1,3%).