Stiri: Logistica

Restrictii de circulatie

Preţurile rovinietei se modifică

20.01.2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începând de astăzi, vor intra în vigoare noile valori ale tarifului de utilizare (rovinieta) conform modificărilor aduse prin Legea nr. 221/2016, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Compania a mai anunţat că există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR), întreruperi ce vor fi cauzate de implementarea noilor tarife.

În situaţia în care utilizatorii reţelei de drumuri naţionale nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au obligaţia de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zielei de 20 ianuarie, pentru a evita aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Rovinietele achitate anterior datei de 20.01.2017 îşi menţin valabilitatea.

De asemenea, până la finalizarea condiţiilor tehnice de implementare cu operatorii de telefonie mobilă din România a noilor categorii (G și H), emiterea rovinietelor prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) se va putea realiza doar pentru categoriile A, B, C, D, E, F.

Lista cu punctele de distribuţie pentru achiziţionarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România se regăseşte la următorul link: http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/puncte-de-distributie.