Slide

Stiri: Sanatate

Prevenirea imbatranirii

Prevenirea îmbătrânirii: Descoperirea uimitoare a oamenilor de ştiinţă

03.10.2018

Prevenirea îmbătrânirii: Oamenii de ştiinţă au descoperit noi modalităţi pentru a preveni îmbătrânirea. Nu este vorba de un medicament scump sau de un stil de viaţă restrictiv. Mai exact, este un produs natural care reduce îmbătrânirea celulelor organismului.

Prevenirea îmbătrânirii: Ce este Fisetinul?

Studiile publicate la începutul acestui an, în revista Natura, indică faptul că este posibil să se reducă deteriorarea celulară, care duce la îmbătrânire, prin consumul unor legume şi fructe care conţin Fisetin. Acesta este un antioxidant natural care previne formarea radicalilor liberi şi luptă împotriva îmbătrânirii.

De asemenea, acest stil alimentar duce la îmbunătăţirea stării de sănătate şi la prelungirea vieţii.

În plus, reducerea procesului de îmbătrânire este posibil şi în cazul persoanelor care au o vârstă înaintată.

Prevenirea îmbătrânirii: Studii pe şoareci

Studiile menţionate au fost realizate în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii din Minnesota, de Paul D. Robbins şi Laura J. Niedernhofer, cu ajutorul clinicii Mayo, prin reprezentanţii săi, James L. Kirkland şi Tamara Tchkonia. Aceste cercetări au fost făcute pe şoareci. Mai exact, pe rozătoare în vârstă. Antioxidantul a avut efecte pozitive semnificative asupra sănătății și duratei de viață.

Îmbătrânirea este cauzată de deteriorarea celulelor organismului. Când celulele ajung la un anumit nivel de deteriorare, celulele trec, de asemenea, printr-un proces de îmbătrânire propriu, numit senescență celulară.

Prevenirea îmbătrânirii: Inflamaţiile

În acest proces, celulele eliberează, de asemenea, o serie de substanţe inflamatorii care indică sistemului imun că trebuie să elimine celulele deteriorate. Sistemul imunitar al unei persoane mai tinere este capabil să elimine aceste celule îmbătrânite. Însă, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, sistemul imunitar nu mai funcţionează la fel de bine. Prin urmare, celulele deteriorate se adună şi provoacă diverse inflamaţii. Acestea eliberează, la rândul lor, enzime care pot degrada țesuturile organismului.

Lista fructelor şi legumelor care conţinit Fisetin:

  • Fructe: căpșuni, mere, mango, kiwi și struguri
  • Legume: roșii, ceapă și castraveți

Citeşte şi Secretul longevităţii, dezvăluit de oamenii de ştiinţă din Singapore