Stiri: Agricultura

PRIA Agriculture Gala Fermierilor Romani

PRIA Agriculture şi Gala Fermierilor Români are loc pe 27 septembrie

07.09.2018

Pe 27 septembrie va avea loc PRIA Gala Fermierilor Români. Evenimentul este organizat în cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice. Gala face parte din forumul PRIA Agriculture. În cadrul Galei, fermierii români vor fi premiați pentru activitatea lor din ultimul an.

„De această dată am ales o locație semnificativă, și anume, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (A.S.A.S.)  instituție publică academică ce coordonează activitatea științifică în domeniul agriculturii în România. Unul dintre obiectivele sale principale este creşterea contribuţiei cercetării științifice la dezvoltarea complexă, armonioasă şi durabilă a agriculturii, silviculturii şi ruralului românesc, în scopul împlinirii obiectivului național major de realizare a securității și siguranței alimentare”, au explicat organizatorii evenimentului.

PRIA Agriculture – Cel mai important eveniment al toamnei

PRIA Agriculture reprezintă cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultura românească. Acesta este o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile din sectorul agricol.

Fiind dedicată fermierilor care au investit resurse, multă muncă și experiență, PRIA Gala Fermierilor Români îi răsplăteşte pe cei care au contribuit la dezvoltarea sau menținerea agriculturii ţării noastre pe un loc bun la nivelul Uniunii Europene.

„În cadrul acestei gale vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura noastră”, au mai precizat organizatorii.

Gusturi româneşti de la MEGA IMAGE

Şi lanțul MEGA IMAGE va fi prezent în cadrul evenimentului. Proiectul prezent este „Gusturi Româneşti”.

Retailerul continuă pentru al șaselea an programul “Gusturi Românești de la gospodari”. În cadrul acestui proiect, compania aduce în magazine legume şi fructe româneşti, printr-un parteneriat cu producătorii locali.

De la an la an, programul “Gusturi Românești de la gospodari” a continuat să se dezvoltate. În plus, investițiile Mega Image în cadrul proiectului sunt fără precedent în ţara noastră.

Pe lângă producătorii locali care fac deja parte din proiect din anii precedenţi, în 2018 s-au alăturat programului noi producători. Numărul total al acestora a ajuns, astfel, la 100 de fermieri.

PRIA Agriculture va analiza problemele cu care se confruntă agricultura. Experţii vor oferi soluții sau sfaturi pentru o creștere a domeniului agricol.

PRIA Agriculture. Un domeniu vital

Agricultura reprezintă un domeniul vital, la nivel mondial.

La nivelul UE este acordat un buget mare și o atenție deosebită acestui domeniu. Din acest motiv, politica agricolă comună (PAC) susţine şi sprijină competitivitatea și sustenabilitatea sectorului agricol, prin plăți directe pentru fermieri. De asemenea, se acordă sprijin și prin măsuri de piață și finanţarea programelor de dezvoltare a zonelor rurale.

„Conferința PRIA Agriculture reprezintă cel mai important eveniment din această toamnă pentru agricultură și reunește reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri și companii care activează în agricultură. În cadrul Galei PRIA Romanian Farmers – ne vom concentra pe recunoașterea eforturilor îndelungate ale fermierilor români și vom afla poveștile lor de succes, dar și ce provocări au avut de-a lungul timpului”, declară Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture și a Galei PRIA Romanian Farmers.

PRIA Agriculture este parte a conferinţelor PRIAevents. Aceste evenimente prezintă cele mai importante și actuale subiecte de dezbatere din fiecare domeniu.

PRIA Agriculture se bucură de participarea a peste 250 de persoane.

Mai multe informaţii despre eveniment şi modalitățile de înscriere se regăsesc pe site-ul priaevents.ro/conferinta-pria-agriculture-si-gala-pria-romanian-farmers-2018/

PRIA Agriculture Gala Fermierilor Romani

Citeşte şi Fonduri europene pentru agricultură: Schimbări legislative importante