Stiri: Agricultura

Pria Agriculture in Republica Moldova 2020

Pria Agriculture în Republica Moldova 2020 are loc joi

24.06.2020

Pria Agriculture în Republica Moldova 2020. PRIAevents, în parteneriat cu Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), organizează pe 25 iunie conferința online destinată agriculturii în Republica Moldova. Evenimentul începe la ora 11,30.

Discuţiile pot fi urmărite gratuit AICI

Pria Agriculture în Republica Moldova 2020. Teme de dezbatere

Alături de autorități și fermieri, în cadrul conferinţei, se vor găsi cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare.

De asemenea, discuţiile vizează toate sectoarele – culturi cereale, fructe și legume, cultura viței de vie, albine, creștere animale, procesare și nu numai.

“Vom organiza în premieră primul eveniment online destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor din Moldova”, au anunţat organizatorii.

Pria Agriculture în Republica Moldova 2020. Casa de avocatură Vernon David și Asociații

Partener Principal al evenimentului este casa de avocatură Vernon David și Asociații.

Având o experiență de peste 19 ani pe piața românească, Vernon | David a devenit o casă de avocatură internațională de top specializată în drept comercial și societar, drept bancar și financiar, precum si domeniul de fuziuni și achiziții, cu sedii în București, România și Chișinău, Republica Moldova.

Fiind prezenţi pe piața din Republica Moldova încă din 2001, Vernon | David au devenit rapid unii dintre liderii pe piața caselor de avocatură din Chișinău. Din anul 2010 Vernon | David, prin activitatea avocaților săi, a avut onoarea de a fi recunoscută de către toate ghidurile de referință internațională – Legal 500, Chambers and Partners Europe și IFLR 1000 – drept una dintre societățile importante de avocatură din Republica Moldova.

“Suntem onorați că dl. Sergiu BIVOL, Partener al biroului din Moldova al Casei de avocatură Vernon | David și Asociații și Dl Roman IVANOV, Partener al biroului din Moldova al Casei de avocatură Vernon | David și Asociații au dat curs invitației noastre”, mai spun reprezentanţii PRIA.

Pria Agriculture în Republica Moldova 2020. Speakerii care vor lua cuvântul vor fi:

  • Reprezentant Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
  • Reprezentant AIPA – Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură
  • Vasile MIRZENCO, Director Executiv, Federația Națională a Fermierilor din Moldova
  • Sergiu BIVOL, Partener al biroului din Moldova al Casei de avocatura Vernon | David și Asociații
  • Larisa ANDRONIC, Director, Institutul de de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor
  • Roman IVANOV, Partener al biroului din Moldova al Casei de avocatura Vernon | David și Asociații
  • Aurelia BONDARI, Director Executiv, Federației Agricultorilor din Moldova ”FARM”
  • Natalia Donțu, Administrator, Moldova IT Park
  • Ana PANCRAT, Președinte, Asociația Fermierilor Producători de Lapte

Subiectele abordate

În cadrul conferinţei se vor mai aborda subiecte precum măsurile concrete pe care le ia statul  pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori și producători, despre cum arată stadiul plății subvențiilor în acest moment și când se vor primi toți banii, agricultura de precizie, agricultura bio.

De asemenea, se vor discuta şi problemele specifice din momentul crizei și post criză: provocările și oportunitățile care sunt pentru agricultură în această perioadă, care sunt problemele cu care se confruntă fermierii în acest context fără precedent, cum se redresează și cum se pot adapta fără să aibă pierderi mari.

Pria Agriculture în Republica Moldova 2020. Colaborarea dintre fermieri – producători – supermarketuri

Colaborarea dintre fermierii și producătorii moldoveni și lanțurile de supermarket-uri este de asemenea una dintre teme. Vom afla cum pot să își livreze marfa în supermarket-urile care au nevoie de aceste produse din Moldova.

“Vom afla care sunt poveștile fermierilor moldoveni de succes, cum au învățat să facă business și vom beneficia de sfaturile acestora. De asemenea, vom afla despre importanța produselor moldovenești în strategia retailerilor și ce trebuie să știe partenerii locali ai rețelelor comerciale pentru a avea cât mai multe produse prezente la raft, dar și cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă”, mai spun organizatorii.

Înscrierea gratuită se poate face la link-ul https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2020/.

Citeşte şi Vacanţe 2020. Unde aleg românii să călătorească în acest an?