Stiri: Logistica

Aeroportul internaţional din Catania este închis astăzi, 14 august 2023

PRIA Aviation are loc pe 18 august, la Aeroportul Tuzla

16.08.2017

Pe 18 august va avea loc conferinţa PRIA Aviation, la ora 14.00 la Hangar Cafe, Aeroportul Tuzla. Evenimentul este organizat în deschiderea AEROMANIA, care va avea loc pe 19 august 2017. Ediția de anul acesta va veni cu o noutate extraordinară. Este vorba de  lansarea concursului Trofeul inovație în domeniul aeronautic destinat studenților.

Competiţia este organizată de către Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Inginerie Aerospațială (FIA) împreună cu Asociația Română a Operatorilor Privați din Aviație (AROPA) şi cu sprijinul priainfo.ro și PRIA Aviation.

Concursul urmează să fie lansat pe 18 august, în cadrul conferinței PRIA Aviation 2017, care are loc în deschiderea show-ului aviatic AEROMANIA desfășurându-se pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu Tuzla.

Gazda evenimentului, Aeroportul Alexandru Podgoreanu Tuzla, aniversează 50 de ani de la prima misiune de zbor realizată aici de piloții AVIASAN pe 27 martie 1967. Aşadar, Aeromania are loc sub semnul jubileului, marcând jumătate de secol de activitate şi este un tribut adus predecesorilor AVIASAN, vârful de lance al aviației sanitare din ţara noastră

Concursul are drept scop stimularea activităților de cercetare, dezvoltare și inovare ale studenților în domeniul aeronautic și astronautic (inginerie și/sau economie) și al identificării celor mai valoroase idei inovatoare în domeniul aeronautic sau astronautic ale studenților Facultăților din ţara noastră.

Competiţia este deschisă pentru studenții activi ai oricărei Facultăți din România (inginerie, economie, IT, comunicații, etc.) și absolvenților din anul universitar 2017-2018 ai oricăror programe de studii universitare. Calitatea de student sau de absolvent în 2017 al unei Facultăți se dovedește prin depunerea la dosarul de concurs al unei copii a legitimației de student vizată de către Secretariatul Facultății sau al unei adeverințe emise de către Secretariatul Facultății.

La concurs pot participa studenți individuali și grupuri de studenți ai oricărei Facultăți din România.
Comitetul organizatoric este alcătuit din reprezentanți desemnați ai FIA și ai RAS. Secretarul Concursului este desemnat de către RAS. Președintele Concursului este desemnat de către FIA.

Membrii Comisiei de evaluare sunt personalități de largă recunoaștere în domeniul aviației civile din România:

 • Conf. Dr. Ing. Octavian Thor PLETER, MBA (MBS), Decan al FIA – Președintele Comisiei
 • Dr. Dorin IVASCU, Președinte AROPA – membru
 • Ing. Dr. Radu BERCEANU – membru
 • ‎George FIRICAN – Deputy Regional Director at ICAO Paris – membru
 • Martin ROBINSON – CEO, AOPA UK – membru
 • Sorin ROȘCA – Head Of Training, RAS Group, Secretarul Comisiei

Premiile în bani sunt următoarele:

 • Premiul I: 6.000 RON
 • Premiul II: 2.500 RON
 • Premiul III: 1.500 RON

Până la momentul acordării premiilor există posibilitatea ca sumele să fie majorate substanțial prin donații din partea unor organizații din domeniul aviației.

Conferința PRIA AVIATION

În secolul actual, aviația și mixul de afaceri reprezintă unele dintre cele mai importante ingrediente ale creșterii afacerii. Din acest motiv, PRIAevents organizează PRIA Aviation, pe 18 august, având sloganul Fly. Experience. Meet. Display. Demo. Fly.

Persoanele care se înscriu la PRIA Aviation vor primi locuri la secțiunea VIP la mitingul aviatic AEROMANIA, pe Aeroportul Tuzla.

Conferința PRIA oferă participanţilor studii de caz, cele mai bune practici și modalități pentru a depăși cele mai presante provocări de afaceri. Agenda evenimentului include sesiuni axate pe provocări și probleme cruciale care afectează afacerile.

Participând la conferința PRIA Aviation veți beneficia de cele mai importante și mai noi informații despre:

 • Oportunități de finanțare pentru aviație – pentru aeronave, aeronave de mici dimensiuni și business jet-uri;
 • Asigurarea celor mai bune oportunități pentru industria aviatică;
 • Cele mai bune modele de avioane de afaceri și privat;
 • Cele mai noi tehnologii pentru aeroporturi și aeronave;
 • Cele mai bune opțiuni care deschid rute aeriene pentru toate tipurile de afaceri;
 • Beneficii de afaceri în aviație, oportunități de a utiliza charter, co-proprietari de jeturi de avion;
 • Cum poți deveni pilot de avion și care este rolul asociațiilor și școlilor de aviație?