Stiri: Logistica

PRIA Aviation Fly-in are loc pe 13-15 iulie. Programul evenimentului

12.07.2018

PRIA Aviation Fly-in, singurul weekend premium de aviație pentru oamenii de afaceri, va avea loc în 13 -15 iulie la Aeroportul Tuzla. În contextul actual, mixul între aviație și business reprezintă una dintre cele mai importante ingrediente ale creșterii afacerilor deoarece timpul a devenit cea mai importantă resursă a fiecărui om de business.

Din acest motiv, PRIAevents organizează evenimentul premium PRIA Aviation 13-15 iulie 2018, cu sloganul Fly. Experience. Meet. Display. Demo. Fly.

Acesta este singurul de agest gen organizat în ţara noastră – un weekend luxury ce reunește CEO, președinți, antreprenori, top manageri din toate domeniile de business, din aviație și din aeroporturi, dar și alte tipuri de business conexe aviației – o reuniune importantă a comunității aviatice și a pasionaților de aviație, a mediului academic și de business din România.

„Anul acesta avem pentru prima dată, în cadrul conferinței și expoziție și demo cu drone”, au anunţat organizatorii.

PRIA Aviation are loc în 13 iulie 2018, la ora 11.00 la Aeroportul Tuzla. A doua zi, pe 14 iulie, participanții la eveniment vor avea locuri la secțiunea VIP la prestigiosul miting aviatic AEROMANIA.

„Conferința PRIA Aviation vă oferă studii de caz, cele mai bune practici și modalități de pentru a depăși cele mai presante provocări de afaceri. Agenda conferinței include sesiuni axate pe provocări și probleme cruciale care afectează afacerile din sectorul aviatic, cum imbunătățim condițiile și legislația pentru aviație în România și cum dezvoltam permanent acest sector în țara noastră. Vei putea afla de la cei care participă despre cât te costă să întreții un avion, să faci cursuri de pilotaj, cum poți să îți iei brevetul de zbor, care sunt taxele de aeroport sau aerodrom, dar și cum a influențat aviația viața lor de business și cea personală. Evenimentul este un prilej bun pentru a scoate incă o dată în evidență legătura dintre aviație, economia locală, turism, industrie, servicii și participanții au oportunitatea să stabilească noi legături de business”, potrivit sursei citate.

Principalele subiecte dezbătute:

 • Dezvoltarea aeroporturilor din România; construcția de hangare pentru aviația generală
 • Modificarea codului aerian și adaptarea acestuia la necesitățile actuale
 • Simplificarea normelor de securitate pentru aviația generală
 • TVA de 5% pentru combustibilul pentru aviația generală si pentru biletele de avion pe rute interne, astfel încat să se încurajeze aviația și să se dechidă cât mai multe rute aeriene în România
 • Distribuirea banilor din aviație și către aeroclubrile și școlile de aviație private
 • Infrastructura aeroportuară. Se pot da garanții de stat pentru credite pe 20 de ani pentru piste betonate? Poate aloca statul bani și pentru aeroporturi?
 • Beneficiile aviației de business, oportunităti pentru utilizarea charterelor, co-proprietari de avion, jet-uri
 • Digitalizarea aeroporturilor și a îndustriei aviației in general
 • Oportunități de finanțare pentru aviație – pentru aeronave, aeronave de mici dimensiuni și business jet-uri;
 • Cele mai bune opțiuni care deschid rute aeriene pentru toate tipurile de afaceri;
 • Cum poți deveni pilot și care este rolul asociațiilor și al școlilor de aviație?

Lectorii invitați sunt: Radu MERICA –  Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association Romania, Fănică CÂRNU – Director General Adjunct, ROMATSA, Sorin CEPOI – Director, Direcția Aerodromuri și Navigație Aeriană, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Comandor Adrian POPESCU – Comandantul Bazei 57 Aviație Mihail Kogalniceanu, Forțele Aeriene Române; Dr. Fiz. Andreea CALCAN  – Reprezentant, INCAS. Dan CHIRCĂ –  Pilot, Regional Air Services.

Evenimentul reunește cei mai importanți leaderi ai industriei, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai consiliilor județene, producători şi operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri și elicoptere, companii care au produse luxury, şcoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente şi articole de aviaţie. Nu vor lipsi piloții de aviație de business și de aviație generală, dar și cei care sunt pasionați de aviație.  De asemenea, vor fi prezente la conferință şi industriile conexe prin reprezentanți ai hotelurilor, ai companiilor de închirieri automobile, investitori, companii de asigurări, bancheri, avocați, consultanți, dar și reprezentanți ai mass-mediei.

„Astfel vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri. Nu în ultimul rând, profită de această ocazie pentru a face networking și a întâlni viitori parteneri sau pentru a menține legătura cu partenerii actuali!”, mai spun organizatorii

Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Aviation și modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro