PRIA Competition are loc în 27 februarie 2018

24.02.2018

PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția de început de an și organizează cel mai complex eveniment dedicat concurenței și mediului de business, pe 27 februarie 2018 la hotel Radisson Blu București, Sala Atlas.

„Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor”, potrivit organizatorilor evenimentului.

Astfel, în aceste condiţii, PRIA Conferences și Consiliul Concurenței vă invită, ca la fiecare început de an, să participați la primul eveniment complex și complet dedicat concurenței din fiecare an.

Participanţii la PRIA Competition vor afla noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

De exemplu, în anul 2017, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 123,110,219 lei (27,35 milioane euro) cu 60.3% mai mult decât în anul anterior. Au fost sancţionate 156 de companii sau asociaţii, din care 33 au recunoscut încălcarea legii şi au beneficiat de reduceri ale amenzilor;

De asemenea, anul trecut 7 au fost declanşate 19 investigaţii privind posibile încălcări ale Legii concurenţei, cu 31,5% mult faţă de anul precedent. În acelaşi timp, comparativ cu ceilalţi ani, în 2017 s-au înregistrat cu 6 mai multe faţă de 2015, iar comparativ cu anul 2014, numărul investigaţiilor declanşate s-a dublat (10).

Investigaţiile vizează, printre altele, piaţa leasingului financiar şi a creditelor de consum, serviciilor de distribuţie a gazelor naturale şi a serviciilor conexe, servicii medicale, asigurări de aviaţie, maşini şi utilaje agricole, semnalizare rutieră.
Cele mai multe investigaţii deschise vizează cartelurile (11), urmate de investigaţii privind abuzul de poziţie dominantă (5).

Autoritatea de concurenţă a finalizat, anul trecut,18 investigaţii, dintre care 78% vizează sectoare cheie: energie, licitaţii, profesii liberale (servicii notariale, auditori financiari), transport (taxi) etc.

Despre toate acestea și despre activitatea Consiliului Concurenței în 2018 veți afla participând la PRIA Competition in 27 februarie 2018.

Lectorii evenimentului sunt: Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte, Consiliului Concurenţei; Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPC; Bogdan PUȘCAȘ – Președinte, ANAP; Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații; Alina VLĂDOIANU – Vicereședinte, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR); Adrian STER – Partener, Wolf Theiss Romania; Cristian ERBAȘU – Președinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); Mihai MATEI – Vicepreședinte, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS); Florin DĂNESCU – Presedinte Executiv, Asociația Română a Băncilor (ARB). Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences, va modera conferința.

Printre subiectele  abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2017  și ce modificari se preconizează pentru 2018 în România? Dar în UE si la nivel internațional?; Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre; Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații?; Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpară o companie? Atunci cand stabilesc prețurile? Atunci cand fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?; Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Concurența și IMM-urile? Ce trebuie să știe antreprenorii?

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/pria-competition-2018/.

 

 

 

Citiți și despre: