Stiri: Companii

PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței, are loc pe 28 februarie

21.01.2017

PRIAevents, în parteneriat cu Consiliul Concurenței, organizează, pe data de 28 februarie, conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței. Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței, va lua parte la acest eveniment important, alături de lectori importanți din mediul de business.

„Concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili”, au anunţat organizatorii evenimentului.

În cadrul conferinței se vor dezbate noutățile legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Accentul se va pune în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizițiilor, a concurenței neloiale.

Din acest motiv, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi:

Concurenţa – mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre;
Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2016 și ce modificări se preconizează pentru 2017?
Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești: bancar, asigurări, retail, energie, telecom, farma, auto, mediu etc.;
Ajutoarele de stat – cum pot fi acordate acestea ?
Care este rolul Consiliului Concurenței?
Directiva europeană prin care consumatorii români ar putea fi despăgubiți mai repede, și care trebuie transpusă de statele membre până la finele lui 2016;
Companii de stat –  ce reglementări are Consiliul Concurenței în acest sens?
Concurența și achizițiile publice;
Recomandări de bună practică;
Directiva UE privind acțiunile în daună;
Rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri;
Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și camerelor de comerț?

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/pria-competition-2017/.