Stiri: Companii

Pria Competition Conference 2021

Pria Competition Conference 2021 are loc pe 29 martie

22.03.2021

Pria Competition Conference 2021 are loc pe data de 29 martie 2021, de la 11,00. Astfel, la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business.

În cadrul acestei ediții vom evidenția importanța unei abordări europene sau internaționale asupra celor mai importante aspecte legate de concurență.

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt  Schoenherr, Popovici Nițu Stoica & Asociații și 360Competition.

Pria Competition Conference 2021. Concurenţa este un mecanism vital al economiei

„După cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili”, au afirmat organizatorii.

Piețele nu funcționează mereu eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

Pria Competition Conference 2021. Politici concurenţiale

Din acest motiv, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor.

„Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca în această ediție aducem în prim plan și abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență”, mai spun organizatorii.

Subiectele dezbătute

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție se numără: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

Pria Competition Conference 2021. Invitaţi

  • Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România
  • Alexander Winterstein, Head of Unit, DG Competition; project leader “Competition policy and the European Green Deal”
  • Aleksandra Boutin, Senior Competition Expert/Founding Partner at Positive Competition
  • Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr
  • Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
  • Adrian Șter, Partner, 360Competition
  • Cristian Erbașu, Președinte, FPSC
  • Constantin Damov, Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară
  • George Bădescu, Director Executiv, AMRCR

„Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor și achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență, a achizițiilor publice și ajutoarelor de stat, dar asupra concurenței neloiale”, potrivit organizatorilor.

Pentru mai multe informaţii și înregistrare accesați site-ul priaevents.ro/pria-competition-conference-2021/.

Citeşte şi QUALITANCE are un nou director de vânzări. Cine a preluat această funcţie?