Stiri: Companii

Pria Competition Conference 2021

Pria Competition Conference 2021: Ce subiecte se vor dezbate în cadrul evenimentului?

14.03.2021

Pria Competition Conference 2021, cel mai important eveniment dedicat concurenței, are loc pe data de 29 martie 2021. Astfel, ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION.

Pria Competition Conference 2021. Abordare europeană

„În cadrul acestei ediții vom evidenția importanța unei abordări europene sau internaționale asupra celor mai importante aspecte legate de concurență. Partenerii principali ai acestui eveniment sunt  Schoenherr, Popovici Nițu Stoica & Asociații și 360Competition.

După cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Conform acestora, piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru funcționarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

Pria Competition Conference 2021. Politici concurenţiale

În acest context, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales că în această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Subiectele dezbătute

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție se numără:

 • concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie
 • concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale
 • concurența și achizițiile publice

Pria Competition Conference 2021. Invitaţi

 • Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România
 • DG Competition Representative
 • Aleksandra Boutin, Senior Competition Expert/Founding Partner at Positive Competition
 • Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr
 • Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
 • Adrian Șter, Partner, 360Competition
 • Cristian Erbașu, Președinte, FPSC
 • Constantin Damov, Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară
 • Alina Vladoianu, Reprezentant AMRCR

Accentul se pune în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență, a achizițiilor publice și ajutoarelor de stat, dar asupra concurenței neloiale.

„Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați”, mai spun organizatorii evenimentului.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul: priaevents.ro/pria-competition-conference-2021

Citeşte şi Rata şomajului 2021. Câte persoane nu aveau un loc de muncă în luna ianuarie?