Slide

Stiri: Companii

Pria Competition Conference 2022

Pria Competition Conference 2022 are loc pe 16 martie: Temele dezbătute

04.03.2022

Pria Competition Conference 2022. PRIAevents și Consiliul Concurenței organizează pe 16 martie 2022, de la 10,00, evenimentul Pria Competition Conference. Iată care vor fi subiectele dezbătute în cadrul conferinţei!

„Ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION, în 16 martie 2022, de la 10,00. Evenimentul va avea loc în regim hybrid”, anunţă organizatorii.

Temele dezbătute

În cadrul acestei ediții vor exista două sesiuni în cadrul cărora se vor discuta următoarele teme:

• Importanța unei abordări europene sau internaționale asupra celor mai importante aspecte legate de concurență
• Vom prezenta Raportul Anual de Concurență al României 2021
• Vom face un forecast privind concurența în 2022
• Prezentăm exemple, studii de caz, analize pentru sectoare de business precum: mediu, Pharma, energie, IT&C, transport, construcții, asigurări, bănci, leasing, retail, agricultură, industrie și nu numai
• No-poaching agreements
• Tendințe privind concentrările
• Riscurile în licitații
• Contractele de distribuție în lumina noilor modificări
• Concurența și asociațiile de business

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt Schoenherr, Popovici Nițu Stoica & Asociații, 360Competition și Kinstellar.

Pria Competition Conference 2022. Un mecanism vital al economiei

Concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru funcționarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

Politicile concurenţiale

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales că în această ediție este adusă în prim plan și abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție se numără: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

Pria Competition Conference 2022. Lectorii invitaţi:

Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România
Alexander Winterstein, Head of Unit, DG Competition; project leader Competition policy and the European Green Deal
Tomasz Chróstny, President of the Office of Competition and Consumer Protection Poland
Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr
Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
Adrian Șter, Partner, 360Competition
Cătălin Graure, Managing Associate, Kinstellar România
Cristian Erbașu, Președinte, FPSC
Gerald Flintoacă-Filip – Secretar General, PRISA
Representative of environmental, energy, automotive, pharma, banking association.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor și achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență, a achizițiilor publice și ajutoarelor de stat, dar și asupra concurenței neloiale.

„În cadrul conferinței PRIA Competition România 2022 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați”, precizează organizatorii evenimentului.

Pentru mai multe detalii și înregistrare accesați: https://priaevents.ro/pria-competition-conference16-martie-2022/.

Citeşte şi Preluarea Bucur Obor S.A a fost finalizată. Cine este noul proprietar?