Stiri: Companii

Pria Competition Conference 2024.

Pria Competition Conference 2024 va avea loc pe 12 martie. Ce subiecte se vor dezbate?

06.03.2024

Pria Competition Conference 2024. Trei șefi de Autorități de Concurență și un oficial de la DG Competition-Comisia Europeană participă marți, 12 martie de la 9,00 la Conferința PRIA COMPETITION ROMANIA 2024, organizată de PRIAevents și Consiliul Concurenței, păstrând astfel tradiția anuală invitându-vă la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, reprezentând reuniunea anuală a companiilor, specialiștilor, directorilor juridici, asociațiilor și a lectorilor naționali și internaționali pentru a dezbate cele mai importante și noutățile din domeniu.

Cele mai importante tendințe

În cadrul ediției din acest se va discuta despre cele mai importante tendințe în concurență pentru România, dar și despre importanța unei abordări UE asupra concurenței.

”Veți beneficia de cât mai multe exemple, studii de caz și noutăți legislative, veți putea afla exact ceea ce trebuie pentru a respecta reglementările de concureță în domeniul dvs., dar și despre provocările concurențiale și M&A, investiții străine directe, relația dintre concurență și inovație, algoritmi, îmbunătățirea continuă a legislației și reglementărilor concurențiale în regiune, raportul anual al concurenței din România pentru 2023 și prognoza pentru 2024, concurență și achiziții publice, concurența în sectoarele cheie – energie, mediu, pharma, construcții, retail, automotive, financiar și nu numai”, anunță organizatorii.

De asemenea, asociațiile vor afla și ele despre cum să poată să își desfășoare activitatea și întâlnirile cu membrii, astfel încât să respecte reglementările concurențiale și nu numai.

Pria Competition Conference 2024. Exemple și studii de caz

Așadar, în cadrul acestei ediții, se vor prezenta exemple și studii de caz cât mai concrete și vor fi dezbătute subiecte importante pentru sectoarele de afaceri precum energie, mediu, construcții și imobiliare, sănătate, IT, auto, finanțe, transport și logistică, industrie și multe alte sectoare de business.

”După cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili”, conform organizatorilor.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întâmplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru funcționarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

Politicile concurențiale

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca în această ediție va fi adusă în prim plan și abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

Pria Competition Conference 2024. Agenda:

9,15 – 9,45 – Welcome Coffee and Registration

9,45 – 11,45 – Panel 1

– The Importance of the EU Approach on Competition. In this panel 4 heads of a competition agencies and a DG Competition official will discuss some of the latest developments in competition enforcement, including from their own jurisdiction
– Key Trends in the Romanian Competition Scene. Focus on the emerging business sectors. In this panel the most important Competition specialists will debate together with proeminent representatives of the business in Romania
• Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Council Romania
• Alexander Winterstein, Head of Unit, Communications Policy, DG Competition
• Alexei Gherțescu, President of the Competition Council Republic of Moldova
• Daniel Mańkowski, Vice-President of Competition and Consumer Protection of Poland
• Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
• Otilia Vilcu, Partner, GNP Guia Naghi și Asociații
• Oana Bucșa, Senior Associate, PeliPartners
• Manuela Lupeanu, Counsel, Mușat&Asociații

11,45 – 13,00 – Panel 2 – Focus on Competition for the emerging business sectors in Romania

• Adrian Șter, Partner, 360Competition
• Cristian Erbașu, President of Federation of Constructing Companies in Romania
• Dan Zaharescu, Director Executiv, Romanian Association of International Medicine Producers
• George Bădescu, Director Execuriv, AMRCR
• Daniela Dărăban, Executive Director, ACUE
• Adrian Sandu, General secretary, ACAROM
13,00– 13,15 – Q&A Session
13,15-14,15 – Networking Lunch

Pentru mai multe detalii și înregistrare accesați: priaevents.ro/inregistrare-pria-competition-conference-romania-12-martie-2024/

 

Citește și Menatwork la 30 de ani: Ready for the next 30!