Stiri: Companii

PRIA COMPETITION ROMANIA 2023

PRIA COMPETITION ROMANIA 2023: Ce subiecte se vor dezbate?

17.03.2023

PRIA COMPETITION ROMANIA 2023. Trei Președinți de consilii de Concurență și un oficial de la DG Competition Comisia Europeană participă marți, 21 martie, de la 8,45 la Conferința PRIA COMPETITION ROMANIA 2023, organizată de PRIAevents și Consiliul Concurenței, păstrând astfel tradiția anuală invitându-vă la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION la Grand Hotel Bucharest ( fostul InterContinental), sala Rapsodia.

Cele mai importante tendințe din sectorul concurenței

În cadrul ediției din acest an se vor discuta despre cele mai importante tendințe în concurență pentru România, dar și despre importanța unei abordări UE asupra concurenței.

Vor fi dezbătute subiecte importante pentru sectoarele de afaceri precum energie, mediu, construcții și imobiliare, sănătate, IT, auto, finanțe transport și logistică, industrie și multe alte sectoare de business.

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt Schoenherr, Popovici Nițu Stoica & Asociații, Kinstellar, GNP Guia Naghi și Asociații, PeliPartners și Stratulat Albulescu.

”După cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.
Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca în această ediție aducem în prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice”, anunță organizatorii.

PRIA COMPETITION ROMANIA 2023. Agenda

1. Welcome Coffee and Registration at Grand Hotel Bucharest 9:00-9:15

2. The Importance of the EU Approach on Competition

• Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Council România
• Alexander Winterstein, Head of Unit, Communications Policy, DG Competition
• Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr 09:15-10:00

3. The latest developments in competition enforcement, in Romania and Republic of Moldova. Latest Trends in Competition

• Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Council România
• Alexei Gherțescu, President of the Competition Council Republica Moldova
• Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații 10:00-10:45

4. The latest developments in competition enforcement in EU Countries

• Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Council România
• Tomasz Chróstny, President of the Office of Competition and Consumer Protection Poland
• Otilia Vilcu, Partner, GNP Guia Naghi și Asociații 10:45-11:15

5. Key Trends in the Romanian Competition Scene. Focus on the emerging business sectors. In this panel the most important Competition specialists will debate together with proeminent representatives of the business sectors in Romania

• Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Council România
• Cătălin Graure, Managing Associate, Kinstellar România
• Oana Bucsa, Senior Associate, Peli Partners
• Oleg Roibu, Reprezentant ANIS
• Constantin Damov, President Green Group/President Coalition of Circular Economy
• Cristian Erbașu, President of Federation of Constructing Companies in Romania
11:15-12:45

6. Focus on the emerging business sectors in Romania

• Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Council România
• Ana Maria Kusak, Partner, Stratulat Albulescu
• Silvia Vlăsceanu, Director General, HENRO 12:45-13:15
7. Q&A Session and Conclusions 13:15-13:30

8. Networking Session and Lunch 13:30-14:30

Pentru mai multe informații și înregistrare puteți accesa site-ul evenimentului.

Citește și 4 Heads of Competition Agencies and a DG Competition Official will attend Pria Competition Conference on March 21st 2023